Ştiri din Transilvania

Tânăr de 21 de ani, arestat după ce a înșelat mai multe persoane cu cryptomonede. El a obţinut 1,6 milioane de lei

Un tânăr de 21 de ani, din oraşul Râşnov, a fost arestat în baza unui mandat emis de Tribunalul Braşov, fiind bănuit că ar fi înşelat 20 de persoane cărora le-a promis câştiguri substanţiale din investiţii cu criptomonede.

Bitcoin, monedă virtuală/ Foto: pixabay.com Bitcoin, monedă virtuală/ Foto: pixabay.com

 

 


Un tânăr de 21 de ani, din oraşul Râşnov, a fost arestat în baza unui mandat emis de Tribunalul Braşov, fiind bănuit că ar fi înşelat 20 de persoane cărora le-a promis câştiguri substanţiale din investiţii cu criptomonede şi comerţ de NFT-uri.

 


„Tânărul ar fi afişat imaginea unui broker de succes, a unui intermediar şi totodată a unui expert în investiţii profitabile, pentru a câştiga încrederea potenţialilor clienţi, reuşind astfel să păgubească persoanele vătămate cu suma totală de aproximativ 1.580.000 lei. Sumele de bani încasate ar fi fost folosite de acesta pentru a-şi asigura un stil de viaţă opulent, caracterizat prin vacanţe de lux, autoturisme ori locuinţe scumpe, cu mult peste veniturile legal obţinute şi declarate”, a precizat IPJ Braşov.

Cele 20 de persoane ar fi fost înşelate şi păgubite de falsul broker în perioada august 2021 - mai 2022, susţin anchetatorii. În prezent, acesta este cercetat, în stare de arest, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi spălare a banilor.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Infracțiunile din codul penal pe înțelesul tuturor. Danileț: „Tinerii folosesc inteligența artificială, cumpără criptomonede, dar la BAC au de scris despre Ion care acum 100 de ani o iubea pe Florica, dar o ia de soție pe Ana pentru pământ”

Un cuplu din Cluj a câștigat 7 milioane de euro din criptomonede. Au cumpărat sute de apartamente și terenuri

abonare newsletter