Ştiri din Transilvania

Nouă turiști din Ungaria s-au pierdut în cea periculoasă râpă din Munții Rodnei. 15 ore a durat operațiunea de salvare. VIDEO

Un grup de turiști din Ungaria a solicitat ajutor prin 112 după ce s-au abătut de la traseul marcat și au ajuns în cea mai periculoasă râpă din Munții Rodnei.

n grup de turiști din Ungaria a solicitat ajutor prin 112 după ce s-au abătut de la traseul marcat și au ajuns în cea mai periculoasă râpă din Munții Rodnei/ Foto: Salvamont Borșa - Facebook n grup de turiști din Ungaria a solicitat ajutor prin 112 după ce s-au abătut de la traseul marcat și au ajuns în cea mai periculoasă râpă din Munții Rodnei/ Foto: Salvamont Borșa - Facebook

 

 


Marți după amiază, la ora 15:00, un grup de 9 turiști din Ungaria a solicitat ajutor prin 112 după ce s-a abătut de la traseul marcat și a ajuns într-o râpă, de unde nu au mai putut să se deplaseze. Șapte salvatori montani organizați în două echipe au pornit spre locul solicitării.

 


Cei 9 turiști din Ungaria, cu vârste cuprinse între 20 și 60 de ani, au pornit spre Vârful Gârgălău de unde au dorit să se îndrepte spre Vârful Pietrosul Rodnei. Aceștia s-au abătut de la traseul marcat și au ajuns într-o râpă din Corhele Pietrosului, cea mai greu accesibilă zonă a Munților Rodnei, o zonă sălbatică, fără acces și fără poteci.

După 15 ore de misiune salvatorii montani i-au coborât în siguranță, la baza muntelui. 


„Misiune dificilă pentru salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Salvamont Borșa. Ieri după amiază, la ora 15.00, un grup de turiști din Ungaria a solicitat ajutor prin 112 după ce s-a abătut de la traseul marcat și a ajuns într-o râpă, de unde nu au mai putut să se deplaseze. Șapte salvatori montani organizați în două echipe au pornit spre locul solicitării.
Cei 9 turiști din Ungaria, cu vârste cuprinse între 20 și 60 de ani, au pornit spre Vârful Gârgălău de unde au dorit să se îndrepte spre Vârful Pietrosul Rodnei. Aceștia s-au abătut de la traseul marcat și au ajuns într-o râpă din Corhele Pietrosului – cea mai greu accesibilă zonă a Munților Rodnei, o zonă sălbatică, fără acces și fără poteci.
După 15 ore de misiune salvatorii montani i-au coborât în siguranță, la baza muntelui. Salvamont Borșa le recomandă turiștilor să nu se mai abată de la traseele montane marcate pentru că astfel de decizii le pun în pericol atât viețile lor cât și pe cele ale salvatorilor montani”, au transmis salvamontiștii din Borșa.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


Sursa video: Salvamont Borșa

CITEȘTE ȘI:

Doi tineri neechipați de munte au încercat să ajungă la Sfinx, pe cel mai periculos traseu. Salvamontiști: „Au intrat în panică” VIDEO

Bărbat „gol pușcă”, pe Vârful Omu. Salvamontiștii au rămas fără cuvinte. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter