Ştiri din Transilvania

Seminar online „Din natură în farmacie”, cu cercetători din India, Africa și Australia

Muzeul de Istoria Farmaciei și Societatea Română de Istoria Farmaciei din Sibiu organizează un seminar online intitulat „Din natură în farmacie”, la care vor participa cercetători din România, India, Africa și Australia.

Muzeul de Istorie a Farmaciei / Foto: Facebook Oana Ionita Nasui Muzeul de Istorie a Farmaciei / Foto: Facebook Oana Ionita Nasui

 

 


Datorită interesului și a dezvoltării actuale a terapiilor complementare, multe dintre remediile de origine naturală din trecut au revenit în atenția farmaciștilor și nu numai.

 


Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, prin compartimentul Muzeul de Istoria Farmaciei și Societatea Română de Istoria Farmaciei (SRIF) secția Sibiu organizează în data de 29 iulie 2022, un seminar online dedicat acestui subiect pluridisciplinar.

La acest seminar online vor participa cercetători din România, India, Africa și Australia.


Una dintre prezentări va fi susținută de prof. dr. Marcel Duda, cadru didactic la USAMV Cluj-Napoca. Prezentarea sa este intitulată „Agastache foeniculum - o plantă ce ar merita mai multă atenție în țara noastră”.

Participarea la seminarul online se va face prin înscriere la adresa srifsibiu@gmail.com.


Programul seminarului online

Muzeul de Istorie a Farmaciei din Sibiu, compartiment al Muzeului Național Brukenthal, prin colecțiile sale de peste 6600 de piese contribuie la păstrarea obiectelor istorice care provin de la vechile farmacii sibiene.

Încă de la inaugurarea muzeului în 1972, patrimoniul muzeului a fost studiat de către farmaco-istorici care au determinat, printre altele, și originea substanțelor utilizate în prepararea remediilor începând cu secolul al XVII-lea. Natura este cea mai mare farmacie, sursa principală a remediilor.

CITEȘTE ȘI:

Cercetarea științifică în medicină și farmacie, un domeniu de excelență la UMF „Iuliu Hațieganu”

Terapie nouă pentru cel mai întâlnit tip de cancer la copii, dezvoltată de cercetători. Sunt necesare tratamente noi urgent

Ultimele Stiri
abonare newsletter