Sport

O fostă handbalistă de la „U” Cluj povestește infernul din Herson: „Casele oamenilor sunt lovite de rachete”

Alla Șeiko, 33 de ani, este fostă jucătoare la Universitatea Cluj. Sportiva din Ucraina se află în Herson, primul oraș mare cucerit de ruși, și poveștește clipele de groază pe care le-a trăit.

Alla Șeiko, în dreapta imaginii. Sursă foto: Universitatea Cluj Handbal Feminin Alla Șeiko, în dreapta imaginii. Sursă foto: Universitatea Cluj Handbal Feminin


Handbalista care evoluează pe postul de centru a vorbit într-un interviu acordat pentru Kiss FM, despre infernul din Ucraina. Fosta sportivă a Clubului Universitatea Cluj a vorbit despre bombardamentele la care a fost supus Hersonul în ultimele zile.

 



„Lovesc cu rachete în casele oamenilor. Până marți, administrația raportase 50 de morți. Rușii sunt speriați și înfometați, se ascund printre blocuri și iau oameni nevinovați prizonieri, ca scut uman, un fel de protecție vie”, mărturisește fostul coordonator de joc din naționala Ucrainei.


Jucătoarea și-a pierdut mai mulți prieteni în război, dar vrea să rămână în continuare alături de familia ei.

„Aici, fiecare cartier și-a făcut propria grupare de apărare. De multe ori au stat fără arme, cu mâinile goale în fața tancurilor. Marți am aflat că brigada care proteja cartierul meu a fost distrusă. Avem printre ei prieteni”, a mai adăugat ea.


Șeiko le-a mulțumit la finalul tuturor românilor care i-au ajutat pe refugiații din Ucraina.

CITEȘTE ȘI:

Un grup de refugiați din Ucraina a fost implicat într-un accident în Reteag. Un copil de 2 ani a ajuns la spital

O săptămână de război în Ucraina: Peste două mii de civili morți, un milion de refugiați și o nouă rundă de negocieri

abonare newsletter