Sport

Toate calculele în duelul CFR Cluj – FCSB pentru un nou titlu în Gruia

CFR Cluj – FCSB este duelul care a atras toate privirile și în acest sezon din Liga 1, iar titlul are șanse mari să se decidă în ultimul meci al play-off-ului.

 

 


CFR Cluj – FCSB este duelul care a atras toate privirile și în acest sezon din Liga 1, iar titlul are șanse mari să se decidă în ultimul meci al play-off-ului.
 

Liga 1 se apropie de sfârșit, iar cu trei etape înainte de final lupta pentru titlu este extrem de încinsă. CFR Cluj și FCSB sunt despărțite de doar un punct după o serie de rezultate surprinzătoare în play-of, în timp ce Universitatea Craiova s-a eliminat singură din acest duel.


Înaintea de etapa a 8-a din play-off, clasamentul din Liga 1 se prezintă astfel:

1. CFR Cluj 45 de puncte
2. FCSB 44 de puncte
3. Universitatea Craiova 37 de puncte
4 Sepsi Sf. Gheorghe 36 de puncte
5. FC Botoșani 31 de puncte
6. Academica Clinceni 26 de puncte


Programul celor de la CFR Cluj și FCSB până la finalul sezonului

Ambele echipe mai au de disputat două jocuri în deplasare și unul singur pe teren propriu până la finalul sezonului. Trupa din Gruia joacă în deplasare cu Universitatea Craiova și FC Botoșani, două meciuri cruciale, iar în ultima etapă primește vizita rivalei FCSB.

FCSB va juca în weekend la Sf. Gheorghe, un meci teribil de greu pentru echipa antrenată de Toni Petrea. Covăsnenii au câștigat în tur la București și sunt deciși să câștige și  pe teren propriu. „Roș-albaștrii” vor juca în penultima etapă cu Universitatea Craiova, o echipă care a devenit arbitru în lupta pentru titlu.


Calcule lupta la titlu CFR Cluj – FCSB play-off Liga 1

CFR Cluj are un punct avans, dar oficialii din Gruia își pot face calculele cu două puncte avans, deoarece la egalitate de puncte titlul merge la Cluj. FCSB a profitat de o rotunjire a punctelor și are un avantaj de 0,5 în play-off care o avantajează pe CFR la egalitate.

Campioana en-titre poate ajunge campioană înainte de ultima etapă. Dacă CFR Cluj câștigă ambele meciuri și FCSB pierde un joc, atunci ultimul joc al sezonului nu mai are nicio miză.


Situația este similară și în cazul în care elevii lui Edi Iordănescu câștigă jocurile de la Botoșani și Craiova, iar FCSB remizează în duelurile cu Sepsi și Craiova.

Pentru a nu depinde de alte rezultate, CFR Cluj are nevoie de cel puțin un succes în disputele cu Botoșani și Craiova.

CFR Cluj vânează al 7-lea titlu

„Feroviarii” au șașe titluri câștigate de-a lungul anilor în Liga 1, iar ultimele trei sezoane au ridicat de fiecare dată trofeul cel mare la finalul sezonului.  2007–08, 2009–10, 2011–12, 2017–18, 2018–19 și 2019–20 sunt sezoanele în care titlul a sosit în Gruia.

Formația clujeană poate continua șirul succeselor, iar cu patru titluri consecutive se apropie și mai mult de recordul deținut de Steaua.  „Militarii” au câștigat între 1984 și 1989 șase campioante la rând, fiind stabilit astfel un adevărat record.

Ultimele Stiri
abonare newsletter