Sport

CFR Cluj are din nou probleme cu COVID-19! Cel mai important fundaș al echipei ratează primele două meciuri din 2021

Paulo Vinicius a fost depistat pozitiv la testele COVID-19 efectuate de CFR Cluj înainte reluarea fotbalului în Liga 1.

Fundașul central al echipei a scăpat de infecția cu virusul Sars-CoV-2 în 2020, dar a deschis șirul infectărilor în noul an la campioana României.

Fotbalistul brazilian a fost nevoit să părăsească cantonamentul lui CFR Cluj și a intrat în izolare înaintea meciurilor cu Academica Clinceni și Sepsi OSK. Sud-americanul va rata cele două jocuri din debutul anului și îi dă mari bătăi de cap lui Edi Iordănescu încă din startul returului.


Vinicius a fost unul dintre cei mai importanți jucători de la CFR Cluj în ultimii ani, dar în acest sezon a avut mult ghinion. Brazilianul a ratat cele mai importante meciuri din Europa League, din cauza unei leziuni musculare și unul dintre factorii care au dus eliminarea din Europa League a fost absența lui Vinicius.

Stoperul lui CFR Cluj a fost stâlpul apărării la toate cele trei titluri câștigate de echipa din Gruia în ultimii ani. De altfel, valoarea lui Vinicius a fost recunoscută și de rivalii de la Universitatea Craiova.


Alexandru Mateiu, mijlocașul trupei din Bănie, a făcut o declarație elcoventă după finala pentru titlu din vara lui 2020.

„Vinicius numărul 1, este mondial omul ăsta, sper să plece cât mai repede din România. Au meritat victoria per total. Nu ne-am simţit foarte bine, cred că pauza asta ne-a dat peste cap şi azi nu am fost ce trebuia să fim. Cred că la anul o să câştigăm detaşat. Dacă am ajuns până în momentul ăsta înseamnă că au meritat", a declarat Alexandru Mateiu, la finalul partidei cu CFR Cluj.


Vincius a marcat unul dintre goluri, a scos penalty după un fault al lui Cosic şi a scos de pe linia porţii şutul lui Bărbuţ în meciul câștigat cu 3-1 pe terenul celor de la Universitatea Craiova, în luna august a anului trecut.

Fundașul de 36 de ani a ajuns la CFR Cluj în 2016 și a fost unul dintre primii jucători transferați în momentul în care a fost început noul proiect. Vinicius s-a consacrat în Portugalia, fiind unul dintre cei mai buni fundași de la Sporting Braga ani la rând. Sud-americanul are peste 130 de meciuri disputate în prima ligă din Portugalia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter