Sport

CFR Cluj a uitat să câștige? Eliminare prematură din Cupa României, „feroviarii” se simt străini în propria casă!

CFR Cluj este într-o continuă cădere liberă, bifând cea de-a patra înfrângere consecutivă în Gruia, după eșecul din „șaisprezecimile” Cupei României, 0-1 cu Politehnica Iași.

 

 


La doar trei zile după meciul pierdut cu AS Roma, 0-2, „feroviarii” au părăsit prematur cea de-a treia competiție în care erau angrenați.

 


Cu toate că ieșenii, în calitate de gazdă, au acceptat să joace meciul considerat pe teren propriu la Cluj-Napoca, băieții pregătiți de Dan Petrescu nu au reușit să profite de avantajul gazonului din Gruia.

Cu o echipă formată preponderent din rezerve, CFR a cedat în fața unei formații care a sosit la Cluj fără un atacant „de meserie”!


CFR Cluj, străină în propria casă! „Feroviarii” ajung la patru eșecuri consecutive în Gruia

După o primă repriză modestă, în care „feroviarii” au cerut două lovituri de pedeaspă, trupa lui Pancu a dat lovitura grație unui eurogol fantastic izbutit de Andreas Calcan, fostul junior al Universității Cluj (`63).

Cu toate că „Bursucul” a mutat ultraofensiv, avându-i în teren la un moment dat pe Adiță Păun, Jakub Vojtus, Mario Rondon, Nicolae Carnat și Gabriel Debeljuh, toți cu profil ofensiv, CFR Cluj nu a reușit să marcheze golul egalizator.


Cel mai aproape de egalare a fost Păun, care a prins un șut „sănătos”, mingea lovind însă bara transversală a porții apărate de Bosz Levente.

CFR Cluj părăsește din nou prematur Cupa României

Astfel, deși Dan Petrescu a declarat în trecut că își dorește să câștige Cupa României, singurul trofeu intern care îi lipsește din vitrină, CFR Cluj părăsește din nou mult prea repede competiția.


Lupta pe trei fronturi pare că este mult prea dificilă pentru vișinii, aflați într-un declin vizibil de formă și cu probleme grave în construcția ofensivă.

Situația este cu atât mai complicată cu cât joi urmează meciul decisiv cu ȚSKA Sofia, iar vișiniii pornesc cu un moral scăzut înaintea duelului care va decide practic soarta calificării în primăvara europeană.

Politehnica Iași 1-0 CFR Cluj, în „șaisprezecimile” Cupei României

Politehnica Iași (4-3-3)
Bosz – Bușu, Angiulli, Baxevanos, Onea – Passaglia, De Iriondo, Cristea (Popadiuc 46) – Calcan (Cabral 90+4), Vanzo (Chacana 61), Platini (Zajmovic 61) / Antrenor: Daniel Pancu

CFR Cluj (4-3-3)
Sandomierski – Latovlevici, Ciobotariu, Zunic, Manea (Susic 46) – Aurelio (Debeljuh 74), Soares, Chipciu (cpt. Rondon 68) – Costache, Vojtus (Haiduc 86), Carnat / Antrenor: Dan Petrescu

Continuăm pe această pantă, dar cred că sunt mai multe cauze. Arbitrii nu ne mai dau penalty de foarte mult timp. (...) Chiar dacă Cupa nu era o prioritate pentru noi, îmi pare rău de jucătorii care nu au jucat de foarte mult timp. Nu voiam să ieșim, voiam să câștigăm. (...) Când pierzi multe meciuri acasă... nu are cum să fie bine, clar că nu e bine! Și cred că lucrurile vor sta tot așa rău. (...) Nu prea dorm bine nopțile, nici la victorii nu dormeam, acum nu dorm deloc. (...) Este un ghinion în momentul ăsta pe care nu l-am avut niciodată în carieră. Sunt foarte supărat pe toată lumea, pe mine mai întâi și apoi pe toată planeta!” – Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

CITEȘTE ȘI:

Clujul ar putea da lovitura! Europeanul U-21 s-ar putea juca pe Cluj Arena și în Gruia


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter