Sport

Clujul ar putea da lovitura! Europeanul U-21 s-ar putea juca pe Cluj Arena și în Gruia

Cluj-Napoca ar putea să primească organizarea unei grupe la Campionatul European U-21.

Clujul ar putea da lovitura! Europeanul U-21 s-ar putea juca pe Cluj Arena și în Gruia Clujul ar putea da lovitura! Europeanul U-21 s-ar putea juca pe Cluj Arena și în Gruia

 

 


Echipa națională U-21 a  României s-a calificat la turneul final care ar urma să se dispute în Ungaria și Slovenia. Totuși, slovenii ar vrea să renunțe la organizarea unei grupe,  iar România vrea să obțină organizarea.

 


Gazeta Sporturilor a anunțat că FRF a propus orașul Cluj-Napoca prin Stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" (23.500 de locuri) și Cluj Arena (30.200 de locuri). Țările care au mai depus dosare pentru organizarea grupei sunt: Italia, Cehia, Croația și Elveția. 

Fiecare țară organizează două grupe la Campionatul European U-21, iar la Cluj ar putea să vină echipe de top precum Italia, Franța, Anglia sau Spania dacă Slovenia va organiza doar o grupă. Cluj-Napoca are avantajul că este cea mai apropiată variantă de Ungaria, dar infrastructura până la graniță ar putea fi o piedică.


Sadioanele implicate în competiție în aces moment sunt: MOL Arena Sosto (Szekesfehervar, 14.200 de locuri), Haladas Sportkomplexum (Szombathely, 8.900 de locuri), Bozsik Arena (Budapesta, 8.200 de locuri), Menfoi uti Stadion (Gyirmot-Gyor, 4.500 de locuri), Stadion Zdezele (Celje, 13.060 de locuri), Stozice Stadium (Ljubljana, 16.030 de locuri), Ljudski vrt (Maribor, 12.700 de locuri) și Bonifika Stadium (Koper, 4.040 de locuri), ultimul fiind cel care ar putea să iasă de pe listă dacă Slovenia dorește să organizeze doar o grupă.

Dacă Cluj Arena va organiza meciuri, atunci arena „studenților” va fi cea mai mare la Euro 2021 U-21.

abonare newsletter