Sport

Naționala U-21, în urna a treia la Euro U-21. Turneul ar putea fi organizat și de Cluj-Napoca

Selecţionata de tineret a României a fost repartizată în urna a treia valorică pentru tragerea la sorţi a grupelor turneului final al Campionatului European de fotbal Under-21 de anul viitorr.

Croaţia, Rusia şi Cehia sunt celelalte echipe aflate în urna a treia pentru tragerea la sorţi, programată pe 10 decembrie, la Nyon (13:30, ora României).

Pentru prima oară în istorie, la Campionatul European Under-21 vor fi prezente 16 formaţii, împărţite în patru grupe de câte patru echipe, cele mai bine două clasate urmând să se califice în faza sferturilor de finală.


Cluj-Napoca ar putea organiza o grupă

Ungaria și Slovenia vor fi gazdele turneului final, dar slovenii sunt dispuși să renunțe la o grupă. Cluj-Napoca și-a depus candidatura pentru organizarea unei grupe, iar un răspuns va fi dat până pe 10 decembrie.

Echipele gazdă au fost desemnate capi de serie şi au fost repartizate în Grupa A, respectiv Grupa B. Cu toate acestea, în cele două grupe, nu se va afla altă formaţie din urna a patra, urmând ca aici să fie desemnate prin tragere la sorţi echipe din urnele 1, 2 şi 3.


Meciurile din cele patru grupe ale competiţiei se vor desfăşura între 24 şi 31 martie 2021. Echipele calificate mai departe din grupe, primele două clasate, vor lupta pentru titlul european în fazele eliminatorii programate în aceleaşi două ţări, Ungaria şi Slovenia, în perioada 31 mai-6 iunie 2021.

România s-a clasat pe locul al doilea în grupa preliminară, după Danemarca. România va bifa anul viitor a treia prezenţă la EURO U21, după cele din 1998 şi 2019. Anul trecut, selecţionata noastră s-a oprit în semifinale, după 2-4 cu Germania. În grupă, tricolorii au învins Croaţia (4-1) şi Anglia (4-2) şi au remizat cu Franţa (0-0).


Urnele pentru tragerea la sorţi:

Urna 1: Spania (campioana), Germania (finalista), Franţa, Anglia;

Urna 2: Italia, Danemarca, Portugalia, Olanda;


Urna 3: România, Croaţia, Cehia, Rusia;

Urna 4: Elveţia, Islanda, Slovenia, Ungaria.

Ultimele Stiri
abonare newsletter