Sport

Cristi Manea, convocat de urgență la echipa națională! Fundașul lui CFR Cluj are șanse mari să fie titular cu Islanda

Cristi Manea a fost convocat de urgență la echipa națională a României pentru meciurile cu Islanda, Norvegia și Austria.

Cristi Manea, convocat de urgență la echipa națională! Fundașul lui CFR Cluj are șanse mari să fie titular Cristi Manea, convocat de urgență la echipa națională! Fundașul lui CFR Cluj are șanse mari să fie titular

 

 


Manea s-a alăturat duminică noaptea lotului echipei naţionale, în cantonamentul de la Mogoşoaia, după ce a jucat în meciul cu FC Viitorul (1-1), din etapa a 6-a a Ligii I de fotbal.

 


Schimbat în urma unor dureri resimţite în prima repriză a ultimei partide de Serie A, disputată sâmbătă în tricoul echipei Sassuolo, Vlad Chiricheş are o leziune fibrilară la nivelul gambei drepte, pentru care are nevoie de 8-10 zile de tratament şi recuperare.

Chiricheş este al doilea fundaş care declară forfait pentru meciurile de luna aceasta, după ce Rădoi a fost nevoit să renunţe şi la Ionuţ Nedelcearu, care face obiectul unui transfer de la FC Ufa la AEK Atena. În locul său a fost convocat Mihai Bălaşa (Universitatea Craiova).


Echipa naţională a României întâlneşte la 8 octombrie, de la ora 21:45, la Reykjavik, selecţionata Islandei, în semifinala play-off-ului pentru EURO 2020. În cazul unui succes în Islanda, reprezentativa României va disputa pe 12 noiembrie, în deplasare, finala play-off-ului EURO, cu Bulgaria sau Ungaria.

De asemenea, România va juca în Grupa 1 din Liga B a Ligii Naţiunilor împotriva Norvegiei pe 11 octombrie, la Oslo (ora 19:00), şi contra Austriei, pe 14 octombrie, la Ploieşti (ora 21:45).


Manea, Camora și Burcă ar putea fi titulari din primul minut

CFR Cluj este reprezentată la echipa națională de seniori de patru fotbaliști, iar trei dintre ei ar putea face parte din linia defensivă a echipei în duelul cu Islanda. Mirel Rădoi are mari probleme din cauza accidentărilor și fotbaliștii de la CFR Cluj ar începe ca titulari.

Rădoi nu se poate baza pe Nedelcearu și Chiricheș, ceea ce înseamnă că Andrei Burcă este aproape sigur titular în jocul de la Reykjavik. Burcă a evoluat excelent în meciul cu Austria în flancul drept al defensivei și reprezenta o variantă importantă pentru această poziție, însă accidentările celor doi fundași centrali i-au dat planurile peste cap lui Rădoi care este obligat să îl titularizeze pe Burcă în centrul apărării. Selecționerul se mai poate baza în flancul drept doar pe Sergiu Hanca, însă este greu de crezut că fostul dinamovist va începe din primul minut într-un meci în care România nu este obligată să atace din primul minut.


Mario Camora este surpriza pregătită de Mirel Rădoi la meciul cu Islanda. Portughezul a fost naturalizat în această perioadă și va lupta cu Nicușor Bancu și Alin Toșca pentru un loc de titular. Totuși, experiența jocurilor importante din Champions League și Europa League l-ar putea aduce în primul 11 pe căpitanul de la CFR Cluj.

Ciprian Deac face și el parte din lotul convocat de Rădoi, dar lucrurile sunt puțin mai complicate la el. Mijlocașul de la CFR Cluj se luptă pentru titularizare cu fotbaliști importanți precum Alex Maxim, Alexandru Mitriță, Ianis Hagi sau Gabi Iancu.

abonare newsletter