Sport

De ce NU este o crimă naturalizarea lui Camora ? Cum arăta primul lot de jucători alcătuit în istoria echipei naționale a României

Mario Camora, căpitanul lui CFR Cluj, a intrat în istoria fotbalului românesc după ce a fost convocat la echipa națională a României pentru meciurile cu Islanda, Norvegia, Austria.

De ce NU este o crimă naturalizarea lui Camora ? Cum arăta primul lot de jucători alcătuit în istoria echipei naționale a României De ce NU este o crimă naturalizarea lui Camora ? Cum arăta primul lot de jucători alcătuit în istoria echipei naționale a României

 

 


Naturalizarea lui Mario Camora a fost criticată dur de ultrașii echipei naționale a României pe rețelele de socializare și nu este exclus ca fundașul cu origini portugheze să fie întâmpinat cu ostilitate.

 


Jucătorul este născut în Samora Correira, Portugalia și a strâns aproape 350 de jocuri în tricoul echipei din Gruia, a marcat de nouă ori și a reușit 29 de pase de gol. De-a lungul carierei, portughezul a mai evoluat pentru SC Beira Mar și Associado Naval 1893.

Mario Camora este cotat la 1,1 milioane de euro pe site-urile de specialitate. Portughezul are în palmares 4 titluri de campion, o Cupă a României și o Supercupă, toate cu CFR Cluj, iar partidele cu Islanda, Austria și Norvegia ar putea consemna debutul său în tricoul României.


De ce nu este o crimă naturalizarea lui Camora ?

În ultimii ani, țările dezvoltate din întreaga lume au naturalizat și au acordat cetățenie unor sportivi de top care s-au născut în alte țări. România a pierdut și ea câțiva sportivi care au ales să evolueze pentru țări care le-au oferit totul în dezvoltarea lor pe plan sportiv.

Totuși, în 1922, pe 8 iunie reprezentativa României a disputat  primul meci din istorie pe stadionul SK Iugoslavia, din Belgrad, împotriva reprezentativei Iugoslaviei. Meciul a făcut parte din cadrul mini-turneului Cupa Regelui Alexandru, ce de altfel a avut un singur meci disputat, cel în cauză, în tribunele stadionului din actuala capitală a Serbiei aflându-se 5000 de spectatori.


La acțiunea respectivă, majoritari au fost fotbaliștii cu origini maghiare sau evreiești, având în vedere numărul semnificativ de comunități evreiești în perioada interbelică.

Primul lot de jucători alcătuit în istoria echipei naționale a României

Pentru meciul disputat în 1922 au fost convocați următorii fotbaliști: Aurel Guga, Adalbert Ritter, Lajos Szilagy, Elemer Hirsch, Dezso Jakobi, Francisc Ronay, Nicolaus Honigsberger, Franz Zimmermann, Karl Frech, Paul Schiller și Johann Auer


România s-a impus cu scorul de 2-1, prin golurile marcate de Francisc Ronay, respectiv Aurel Guga. Lotul a fost alcătuit exclusiv din 11 jucători, fără rezerve.

Ultimele Stiri
abonare newsletter