Sport

CFR Cluj – Kups play-off Europa League. Cine sunt adversarii campioanei României

CFR Cluj – Kups se joacă joi, de la ora 18:30, împotriva formației finlandeze în play-off-ul Europa League, într-un meci care se va disputa pe arena „Dr.Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca.

CFR Cluj – Kups play-off Europa League. Cine adversarii campioanei României CFR Cluj – Kups play-off Europa League. Cine adversarii campioanei României

 

 


CFR Cluj s-a calificat în play-off după ce a trecut cu 1-0 de formația suedeză Djurgarden, într-un meci disputat pe terenul nordicilor. Kups este o formație necunoscută la prima vedere care a ajuns în play-off datorită unui succes cu 2-0 în fața celor de la Suduva în turul 3 preliminar.

 


CFR Cluj – Kups. Cine este adversara CFR-ului

Kups are un lot cotat la 4,23 milioane de euro, fiind mai slab cotat ca lotul unor echipe precum Academica Clinceni, Chindia Târgoviște sau FC Argeș. Finlandezii par la prima vedere un adversar facil, dar campionii României ar putea avea probleme mari în duelul de joi.

Finlandezii sunt o formație net inferioară celor de la Djurgarden și mult sub Dinamo Zagreb. Kups se aseamănă mult cu CFR Cluj și are un joc bazat în primul rând pe o organizare defensivă excelentă. Adversarii campioanei României sunt extrem de periculoși la fazele fixe având jucători extrem de bine clădiți din punct de vedere fizic.


Golgheterul echipei este brazilianul Rangel, cel care este principalul pericol pentru poarta lui CFR Cluj. Rangel a înscris 12 goluri pentru Kups și este cel mai scump jucător din lot. O cotă de piață bună au și Petteri Pennane sau Otso Virtanen.

Finlandezii au fost nevoiți să importe 12 străini pentru a putea emite pretenții în cupele europene, iar în lotul lor figurează doi portughezi, doi brazilieni și mai mulți jucători din Africa.


CFR Cluj - Kups. Finlandezii au oprit supremația lui HJK Helsinki

Kups a reușit să oprească supremația formației din capitala Finlandei și a câștigat un titlu nesperat în Veikkausliiga. Valoarea finlandezilor a fost confirmată de meciul cu Slovan Bratislava, acolo unde a produs supriza și a eliminat formația din Slovacia la loviturile de departajare.

Nordicii sunt antrenați de Arne Erlandsen, un tehnician cotat bine în zona nordului. Veteranul de 60 de ani a antrenat echipe importante precum Lillestrom sau Goteborg în Norvegia, respectiv Suedia.  Erlandsen a ajuns la Kups în 2019 și a schimbat complet fața echipei.


Cum ar putea arăta primul 11 în meciul CFR Cluj – Kups

Conform  informațiilor apărute în presa finlandeză, Arne Erlandsen a gândit un prim 11 în sistem 4-3-3.

Echipă probabilă Kups: Virtanen – Savolainen, Tarasovs, Nuno Tomas, Plick – Boateng, Nissila, Purje – Sale, Pennanen, Rangel

Dan Petrescu ne-a obișnuit cu multe surprize în primul 11, însă putem intui că jucători precum Vinicius, Deac, Rondon, Djokovici sau Camora nu au cum să lipsească în meciul de joi.

Echipa probabilă CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Burcă, Vinicius, Camora – Bordeianu – Deac, Djokovici, Păun – Rondon, Debelujh

Ultimele Stiri
abonare newsletter