Sport

Edi Grosu, victorie în etapa a III-a a Turului României

Cea de-a treia etapă a Turului României, cea mai importantă competiție ciclistă a țării, s-a derulat ieri pe ruta Târgu Mureș – Lacul Sf. Ana.


 

După un traseu de peste 190 km, Edi Grosu și-a menținut poziția de lider în clasamentul general și a ocupat primul loc pe podiumul de la Sf.Ana. Astfel, câștigătorii celei de-a treia etape din Turul României sunt: Eduard Michael Grosu – Naționala României, HOLLER Nikodemus (Bike Aid), BRUSSENSKIY Gleb (Vino Astana Motors).


 

Edi Grosu a păstrat tricoul galben

După această etapă, Edi Grosu și-a menținut tricoul galben, pentru poziția de lider în clasamentul general, și a obținut și tricoul albastru, pentru cel mai bun roman din competiție. NIKITIN Matvey (Vino Astana Motors) îmbracă tricoul roșu, pentru cel mai bun sprinter, precum și tricoul verde, pentru cel mai bun cățărător. Tricoul alb, acordat celui mai bun rutier sub 23 de ani, a mers la BERGSTRÖM FRISK Erik (Bike Aid).


Competiția continuă astăzi, 12 septembrie, cu cea de-a patra etapă derulată pe ruta Cârțișoara - Curtea de Argeș. Astfel, cea de-a patra etapă din Turul României va traversa Transfăgărășanul, motiv pentru care drumul va fi închis astăzi pentru public, până la ora 17:00. Competiția se va încheia duminică, 13 septembrie, la București, cu un circuit de 5 km între Piața Presei Libere și Piața Victoriei.

Turul României

Turul României sau „Mica Buclă” este cea mai importantă competiție ciclistă din România. Prima ediție a Turului, câștigată de echipa Bulgariei, a avut loc în 1934, pe o distanță de 1026 de kilometri, având 7 etape. Originile Turului datează însă de la începutul secolului trecut. În august 1910, inspirată de Turul Franței, publicația „Revista Automobila” a organizat Circuitul Munteniei, la care au participat 18 concurenți, pe ruta București-Sinaia-Târgoviște-Butimanu-București.


Din 1950 până în 1974, Turul României a fost organizat cu regularitate, urmat de o perioadă de pauză până în 1983. Din 1984, a fost reluată organizarea Turului. Cea mai rapidă cursă parcursă în cadrul Turului României a fost în 1974, între Pitești și București, când cei 109 kilometri au fost parcurși cu o medie de 52,516 km/h. Mircea Romașcanu și Constantin Dumitrescu, două legende ale ciclismului românesc, au câștigat fiecare de 3 ori Turului României, fiind cel mai mare număr de victorii individuale.

CITEȘTE ȘI:


Înotătorii de performanță din Cluj-Napoca NU se pot antrena în oraș din luna martie:„Nu dați cu piciorul la 10 ani de muncă”

 

Germanul Justin Wofl de la Bike Aid a îmbrăcat primul tricou galben din Turul României

 


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter