Sport

Înotătorii de performanță din Cluj-Napoca NU se pot antrena în oraș din luna martie:„Nu dați cu piciorul la 10 ani de muncă”

Bazinele acoperite din Cluj-Napoca sunt închise la ora actuală, deși sportivii aveau permisiunea să se antreneze încă din iunie.

 

 


Mihai Gergely, 17 ani, este unul dintre cei mai promițători înotători din România, însă el nu se poate antrena în Cluj-Napoca, orașul în care s-a născut și a crescut, pentru că nimeni nu își asumă deschiderea bazinelor închise dedicate sportivilor de performanță.

 


Gergely, multiplu campion național la juniori și component al lotului COSR (olimpic), este obligat în această perioadă să se antreneze la Baia Mare din cauza faptului că bazinele închise din Cluj-Napoca nu au fost deschise nici măcar sportivilor de performanță.

Laszlo Gergely, tatăl lui Mihai, a povestit pentru Monitorul de Cluj situația extrem de delicată prin care trec înotători de performanță din Cluj-Napoca.


„Sportivii de performanță au voie să se antreneze din luna iunie în bazinele închise, dar la Cluj nu se poate nici la Olimpic, nici la bazinul deținut de Primărie. În toate orașele importante din România sportivii se antrenează de câteva luni, iar la finalul lunii vor fi organizate Campionatele Naționale în București de Seniori, Tineret și Juniori între 30.09 - 03.10.”, a spus tatăl sportivului.

Mihai Gergely este obligat în această perioadă să se antreneze în alt oraș, iar timpul petrecut în bazinul de înot s-a redus considerabil.


„Băiatul nostru este acum la Baia Mare și se pregătește normal. El înainte de pandemie se antrena cel puțin patru ore pe zi la Cluj. Sunt 10 ani de muncă pentru el care s-ar putea duce pe apa sâmbetei”, a completat Gergely.

Orașe precum Oradea, Baia Mare, Târgu-Mureș sau Reșița au deschis bazinele pentru înotători încă din luna iunie.


În situația lui Mihai Gergely sunt și alți înotători clujeni care nu se pot antrena în această perioadă în oraș. Înotătorii din Cluj-Napoca au creat și o petiție online prin care solicită deschiderea bazinelor acoperite și deschise. Dacă vrei să semnezi petiția o poți face aici.

CITEȘTE ȘI:

Cum vor merge elevii la școală în Cluj. LISTA COMPLETĂ a școlilor și scenariile după care se vor face cursuri!

Ultimele Stiri
abonare newsletter