Sport

„U” Cluj se întărește cu un fotbalist crescut de FC Porto, fost căpitan al Naționalei Portugaliei

Un mijlocaș crescut de FC Porto, fost căpitan al Naționalei U-19 a Portugaliei, a semnat cu „U” Cluj.

„U” Cluj se întărește cu un fotbalist crescut de FC Porto, fost căpitan al Naționalei Portugaliei „U” Cluj se întărește cu un fotbalist crescut de FC Porto, fost căpitan al Naționalei Portugaliei

 

 


Sergio Ribeiro (24 de ani) este, începând de marți, jucătorul Universității Cluj.

 


Considerat unul dintre tinerii cu potențial din fotbalul lusitan, noul mijlocaș dreapta de la „U” Cluj a evoluat la toate grupele de juniori ale naționalei Portugaliei.

Ribeiro a strâns 52 de selecții și nouă goluri, fiind căpitanul echipelor U-19 și U-20 ale Portugaliei într-o generație cu Guedes (Valencia), Gil Dias (Monaco) sau Renato Sanches (Bayern München sau Lille), notează site-ul oficial al „studenților”.


Portughezul a ajuns, în 2009, la vârsta de doar 13 ani, în Academia campioanei Portugaliei, FC Porto. În 2015, el a debutat în fotbalul profesionist în Liga PRO (liga a II-a în Portugalia), pentru formația secundă a „dragonilor”, fiind o prezență constantă în UEFA Youth League, competiție în care a strâns 9 prezențe. În a doua divizie, jucătorul a strâns 27 de meciuri și 2 goluri.

La finalul sezonului 2015-2016, a fost câștigător al titlului din Liga PRO cu FC Porto B. După opt ani petrecuți în curtea alb-albaștrilor, el a făcut pasul, sub formă de împrumut, către Vitória Guimarães, pentru o scurtă perioadă. În 2017, noul jucător al lui „U” a ajuns la Oliveirense, echipă la care strâns 64 de prezențe și patru goluri în Liga PRO.


CITEȘTE ȘI:

„U” Cluj nu are obiectiv principal promovarea: „Vreau să creștem tinerii jucători clujeni”

 



 

abonare newsletter