Sport

CFR Cluj va juca în deplasare la Clinceni în primul meci din noul sezon

Campioana CFR Cluj o va întâlni în deplasare pe Academica Clinceni în prima etapă a ediţiei 2020-2021 a Ligii I de fotbal, potrivit programului stabilit joi la sediul LPF.

CFR Cluj va juca în deplasare la Clinceni în primul meci din noul sezon CFR Cluj va juca în deplasare la Clinceni în primul meci din noul sezon

 

 


Formația din Gruia va debuta cel mai probabil pe 22 august împotriva celor de la Academica Clinceni, o echipă care i-a pierdut în această vară pe Șut și Buziuc, doi dintre cei mai importanți fotbaliști.

 


Universitatea Craiova va debuta în noul sezon în deplasare cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, în timp ce Astra Giurgiu (medaliată cu bronz în ediţia trecută) şi FCSB (câştigătoarea Cupei României) vor disputa derby-ul etapei.

Nou-promovata UTA va susţine primul meci din noul sezon în deplasare cu FC Viitorul, iar FC Argeş va juca acasă cu FC Botoşani.

Derby-ul dintre FCSB şi Dinamo va avea loc în etapa a 6-a (3-4 octombrie), în etapa a 7-a va avea loc Dinamo - U Craiova (17-18 octombrie), în etapa a 13-a (12-13 decembrie) va avea loc duelul CFR Cluj - FCSB, etapa a 14-a (15-17 decembrie) va aduce două meciuri tari, Universitatea Craiova - FCSB şi Dinamo - CFR Cluj, iar în ultima etapă a turului se va juca CFR Cluj - Universitatea Craiova (19-20 decembrie).


Returul va debuta pe 13-14 ianuarie, sezonul regulat urmând să se încheie pe 10-11 aprilie.

Începând cu sezonul 2020-2021 Liga I se va disputa între 16 echipe în sistem play-off/play-out, după cum urmează:

a. Sezonul regulat (faza I) - fiecare echipă va disputa câte un joc în sistem tur-retur cu celelalte echipe. La finalul sezonului regular, se califică în faza play-off primele 6 echipe clasate, iar următoarele 10 echipe vor participa în faza play-out.

b. Play-off (faza a II-a) - participă echipele clasate la finalul sezonului regular pe locurile 1-6. Fiecare echipă calificată în play-off va disputa jocuri tur-retur cu toate celelalte echipe calificate în play-off.

c. Câştigătoarea campionatului este echipa clasată pe primul loc la finalul fazei play-off-ului.

d. Play-out (faza a II-a): participă echipele clasate la finalul sezonului regulat pe locurile 7-16. Fiecare echipă participantă la play-out va disputa un singur joc cu toate celelalte echipe participante la play-out (9 jocuri pentru fiecare echipă). Echipele situate pe locurile 7-11 după sezonul regulat vor juca 5 din cele 9 meciuri pe teren propriu. Pentru clarificare, play-out-ul se va desfăşura sub forma unui campionat de 10 echipe din care se dispută doar turul. În vederea realizării acestui program competiţional pentru play-out, echipele mai sus menţionate vor extrage numere corespunzătoare astfel încât prin intermediul tabelei Berger de 10 să se îndeplinească condiţia de mai sus. Pentru celelalte echipe din play-out se va proceda similar în sensul că vor extrage numere astfel încât să desfăşoare 4 jocuri pe teren propriu din totalul de 9.


Program Liga 1 sezonul 2020/2021

Academia Clinceni – CFR Cluj
CFR Cluj - Sepsi OSK
CFR Cluj - FC Hermannstadt
Astra Giurgiu - CFR Cluj
CFR Cluj – Chindia
FC Viitorul - CFR Cluj
CFR Cluj - FC Botoşani
FC Voluntari - CFR Cluj
CFR Cluj - Gaz Metan Mediaş
FC Argeş - CFR Cluj
CFR Cluj - UTA Arad
Poli Iaşi - CFR Cluj
CFR Cluj – FCSB
Dinamo - CFR Cluj
CFR Cluj - Universitatea Craiova

 


CITEȘTE ȘI:

 

 

 

ȘOC la CFR Cluj! Petrescu și-a depus cerere pentru neplata salariului și ar putea pleca liber de contract

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter