Sport

DSP Cluj a reacționat după vindecarea miraculoasă a celor de la CFR Cluj:„Nu mă interesează meciurile lor”

Mihai Moisescu, directorul executiv adjunct de sănătate publică de la DSP Cluj, a vorbit pentru prosport.ro pentru a lămuri situația vindecărilor din lotul CFR-ului.

Jucătorii lui CFR Cluj s-au vindecat de coronavirus. Prima reacție DSP Cluj Jucătorii lui CFR Cluj s-au vindecat de coronavirus. Prima reacție DSP Cluj

CFR Cluj a fost acuzată de mai mulți oameni de fotbal că a manipulat testele de coronavirus, astfel încât echipa să beneficieze de câteva zile de pauză în care Universitatea Craiova să dispute în continuare meciurile din Liga 1.

Mihai Moisescu, directorul executiv adjunct de sănătate publică de la DSP Cluj, a vorbit despre vindecările miraculoase produse la CFR Cluj, însă nu a oferit prea multe amănunte din interior.


„Nu pot vorbi eu de ce ies unele rezultate într-un anumit mod, asta ține de laboratoare.Eu pot doar să interpretez ceea ce primesc. Pot să vă spun că după ce o să am toate datele voi încerca să închid ancheta epidemiologică. Vă spun sincer că pe mine nu mă interesează meciurile lor. Îmi pare rău, înțeleg că au fost campioni anul trecut, dar eu sunt pus aici să am grijă de sănătatea oamenilor. Pe mine mă interesează să nu mai genereze infecție sau să răspândească virusul. A fost un test pozitiv și două teste negative. Aștept să le văd și pe ultimele. Asta ar însemna că persoanele respective nu mai transmit infecția”, a spus Moisescu.

Cazul CFR Cluj, o lecție pentru toți românii

„Grupul echipei CFR este de 50 de oameni, nu toți au fost infectați, nu toți au fost împreună, așa că nu se poate vorbi că au fost greșite 20 de teste sau mai știu eu ce minuni. Eu spun că pe unii i-am ținut sub observație. Marele nostru fotbalist, care este acum antrenor la Cluj (n.r. Dan Petrescu) este în continuare internat din câte știu. Ce este foarte important de știut este că decizia de a se întoarce jucătorii ține și de alți factori, nu doar de cele două teste negative.Ancheta epidemiologică vizează și dacă au intrat în contact cu alte persoane, dacă au stat izolați. Din ce am înțeles, fotbaliștii au stat 10 zile, care e aproape ca și o carantină impusă de club”, a continuat Mihai Moisescu.


Principala voce a DSP Cluj a anunțat că va închide ancheta epidemiologică în cazul celor de la CFR Cluj, dar fără ca acest lucru să aibă legătură cu meciul cu FC Botoșani.

„Adevărul este că trebuie să învățăm toți din aceste cazuri, să înțelegem virusul mai bine și să vedem cum putem face să blocăm răspândirea lor.Voi încerca să închid ancheta epidemiologică în cursul zilei de luni sau marți, dar vă repet, fără legătură cu meciul pe care îl are echipa de fotbal. Am înțeles că și azi (n.r. duminică) ar fi trebuit să aibă un meci… Eu încerc să îmi fac meseria de epidemiolog”, a mai spus Mihai Moisescu.


Citește și:

Lotul lui CFR Cluj s-a vindecat de COVID-19! Toți jucătorii și staff-ul, testați NEGATIV la Cluj

 


 

Sezonul din Liga 1 nu se îngheață! Când s-ar putea juca CFR Cluj - FC Botoșani

 


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter