Sport

Noul salvator al Universității se bucură că a ajuns la „U”: „Vom face treabă bună!”

Vlad Muțiu a vorbit, într-un interviu pentru site-ul oficial al clubului universitar, despre ce l-a motivat să aleagă Cluj-Napoca, dar și despre începuturile sale în fotbal.

Noul salvator al Universității se bucură că a ajuns la „U”: „Vom face treabă bună!” Noul salvator al Universității se bucură că a ajuns la „U”: „Vom face treabă bună!”

Muțiu, 25 de ani, a jucat în sezonul precedent la Farul Constanța și îl va înlocui la Universitatea Cluj pe Cosmin Dur-Bozoancă, cel care se întoarce la Viitorul Constanța. Dur-Bozoancă a fost unul dintre cei mai buni jucători de la „U” în ultimele două sezoane, dar o prelungire a împrumutului nu a fost posibilă.

„În primul rând, când am primit oferta de aici am fost bucuros, pentru că știu că FC Universitatea Cluj este un club de tradiție, un club cu spirit, ce mi-a plăcut din totdeauna și un club ce și-a dorit tot timpul performanță. Simt că mi se potrivește acest club și vom face treabă bună împreună. Am un feeling bun cu privire la acest transfer”, a declarat Muțiu.


Mesajul lui Vlad Muțiu pentru suporterii Universității

„Știu că este o perioadă grea și pentru suporteri, sigur așteaptă și ei să revină la stadion. Sperăm să se mai relaxeze situația actuală. Așteptăm fanii în număr cât mai mare și cât mai repede alături de noi, pe stadion”, a precizat portarul trecut pe la Dinamo București.

„Eu zic că suntem la un nivel bun. A fost puțin greu, toată lumea fiind la început. Avem condiții foarte bune de antrenament, băieții sunt ok, iar în general atmosfera este una bună. Cred că avem toate semnalele pozitive pentru a face treabă bună sezonul ăsta”, a spus Muțiu, cu privire la primele impresii după o săptămână de antrenament alături de „U”.


„Sincer, nu am avut timp să vizitez, dar am auzit doar lucruri frumoase despre Cluj. Am foarte mulți prieteni din Baia Mare care stau aici și toți mi-au vorbit foarte frumos despre oraș. Am jucat chiar aici pe stadion, în sezonul 2015-2016, dacă bine țin minte, în Liga a 2-a, împotriva Universității Cluj. A fost o atmosferă frumoasă, chiar mi-a plăcut ce am văzut”, a recunoscut noul portar al „studenților”.

Muțiu este născut la Baia Mare

„Ca orice copil, am început să joc în cartier alături de prieteni. Cu prietenii mei din copilărie am ieșit prima dată la fotbal, iar ei fiind la un club privat, am mers și eu cu ei. De atunci am rămas în fotbal și pot spune că încă sunt prieten cu cei alături de care am ieșit pentru prima dată cu mingea”, a descris goalkeeper-ul prima sa întâlnire cu fotbalul.


„Am avut un turneu cu echipa din Baia Mare la București, am jucat cu Dinamo, cu Steaua, cu Rapid și cu Sportul Studențesc, dacă bine țin minte. După primul turneu, am avut o competiție la Zalău și am fost urmărit de cei de la Dinamo și acolo. Eram mic, aveam 13 ani. M-au invitat să mă pregătesc alături de ei pentru o săptămână la București. Mi-a plăcut ce am găsit acolo și am rămas ceva timp”, a declarat Muțiu, cu privire la aventura sa de la Dinamo.

„Sincer nu am o echipă preferată. Urmăresc fotbalul din afară, însă sunt foarte multe echipe care îmi plac, așa că nu vreau să zic că apreciez o echipă mai mult sau mai puțin. Spre exemplu, îmi place foarte mult Juventus pentru fotbalul lor, pentru stilul de joc, iar Napoli pentru suporteri. Aș putea zice că îmi place mai mult fotbalul din Seria A, iar un factor important e reprezentat de suporteri”, a afirmat noul transfer al „studenților” referitor la echipele favorite.


„Sunt foarte mulți portari pe care îi apreciez. Aș putea spune că în momentul acesta îmi place cel mai mult de Wojciech Szczęsny, de la Juventus. Eu consider concentrarea ca fiind un aspect cheie, să fi pregătit tot timpul în poartă, după putem vorbi de poziționare și de calitățile particulare ale fiecărui portar.” Vlad Muțiu | portar Universitatea Cluj

CITEȘTE ȘI:


Mișcări de trupe la „U” Cluj! Șase jucători au părăsit clubul, alți patru au venit
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter