Sport

Mișcări de trupe la „U” Cluj! Șase jucători au părăsit clubul, alți patru au venit

Nu mai puțin de șase jucători s-au despărțit de FC Universitatea Cluj înaintea noului sezon de liga secundă.

Mișcări de trupe la „U” Cluj! Șase jucători au părăsit clubul, alți patru au venit Mișcări de trupe la „U” Cluj! Șase jucători au părăsit clubul, alți patru au venit

Universitatea Cluj s-a despărțit, în perioada premergătoare noului sezon, de șase jucători. Mai întâi, contractele de împrumut ale lui Cosmin Dur-Bozoancă și Dragoș Penescu au expirat, iar cei doi se vor întoarce la cluburile de care aparțin, Viitorul Constanța, respectiv FC Botoșani.

De asemenea, jucătorii Rareș Takacs, Tudor Nicholas și Vlad Mihalcea au ajuns la final de contract și nu vor mai continua la FC Universitatea Cluj, notează site-ul oficial al „șepcilor roșii”. Primul a semnat deja cu o rivală a Universității din Liga 2, FK Csíkszereda.


În ceea ce privește situația fundașului Andrei Mureșan, contractul acestuia a fost întrerupt în urma deciziei jucătorului de a se retrage din activitatea sportivă la finalul sezonului 2019-2020. Totodată, kinetoterapeutul Claudiu Rogozan a părăsit, la cererea sa, staff-ul tehnic al clubului.

Transferuri de Liga 1 sub Feleac

Cu toate că Universitatea s-a despărțit de cei șase jucători, trupa pregătită de Adrian Falub se mișcă bine și la capitolul veniri. Astfel, până în prezent, pe Cluj Arena au ajuns patru jucători, trei dintre ei cu experiență în prima ligă a României.


Primul a fost Vlad Muțiu (25 ani), portarul cu o înălțime de 1,87 m originar din Baia Mare. În sezonul recent încheiat a fost căpitanul celor de la Farul Constanța, evoluând în 23 de partide. Înaintea întreruperii stagiunii trecute, Vlad Muțiu era portarul cu cele mai multe minute jucate, fiind pe locul trei in clasamentul numărului de meciuri fără gol primit (10 din 23).

Apoi, mijlocașul crescut de Universitatea Cluj, Laurențiu Rus a decis să se întoarcă la clubul care l-a format. După ce și-a petrecut perioada junioratului în tricoul alb-negru, în 2004, la vârsta de 19 ani, mijlocașul clujean părăsea echipa Universității și se alătura grupării Liberty Salonta. Cu sute de jocuri la Dinamo București sau CFR Cluj, cu care a câștigat titlul de campion, Rus va pune umărul în lupta pentru promovare.


Al treilea transfer în această vară al Universității este cel al lui Daniel Novac (32 de ani), un mijlocaș central cu experiență vastă la nivel de Liga 1. În total, de-a lungul carierei, Novac a jucat în 176 partide de Liga I, marcând șase goluri, notează site-ul oficial al „studenților”. Mijlocașul bucureștean a fost jucător de bază pentru FC Voluntari și a purtat banderola ilfovenilor în 2017, în triumful din finala Cupei României, împotriva Astrei Giurgiu. Are nu mai puțin de patru promovări la activ!

Un jucător crescut de „U” revine acasă

Cea mai recentă achiziție a „studenților” este Alexandru Negrean (19 ani), jucător crescut de academia lui „U”. Clubul universitar a ajuns la un acord cu Viitorul Constanța ca jucătorul să poată fi transferat definitiv, dacă va fi activată clauza de cumpărare. Mijlocașul central clujean, format de „U” până vârsta de 13 ani, și-a continuat cariera la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” din Constanța


Negrean a evoluat pentru Viitorul în competițiile interne, dar și în UEFA Youth League U19, cel mai important turneu european destinat juniorilor. În „dubla” pe care formația de la malul Mării Negre a disputat-o împotriva celor de la Dinamo Zagreb, noul jucător al Universității a fost titular în ambele manșe. Apoi, la începutul sezonului 2019-2020, acesta a făcut pasul la seniori, jucând în 13 partide de Liga 2 pentru Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

CITEȘTE ȘI:


Falub declară REVOLUȚIE la „U” Cluj! Clubul își întoarce fața spre juniorii clujeni. Universitatea va fi în prima ligă, dar nu „pompieristic”
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter