Sport

Transfer de Liga 1 la „U” Cluj. Un maestru al promovărilor a semnat cu „studenții”

Universitatea Cluj a realizat al treilea transfer în această vară.

Transfer de Liga 1 la „U” Cluj. Un maestru al promovărilor a semnat cu „studenții” Transfer de Liga 1 la „U” Cluj. Un maestru al promovărilor a semnat cu „studenții”

Clubul universitar a realizat al treilea transfer în această vară, asigurându-și serviciile lui Daniel Novac (32 de ani), un mijlocaș central cu experiență vastă la nivel de Liga 1. În total, de-a lungul carierei, Novac a jucat în 176 partide de Liga I, marcând șase goluri, notează site-ul oficial al „studenților”.

Mijlocașul bucureștean a fost jucător de bază pentru FC Voluntari (113 meciuri, 3 goluri) și a purtat banderola ilfovenilor în 2017, în triumful din finala Cupei României, împotriva Astrei Giurgiu. Cu patru promovări la activ, Novac a fost unul dintre jucătorii exponențiali ai Chindiei Târgoviște (55 meciuri, 2 goluri).


Mijlocașul a fost titular la mijlocul terenului în 37 de meciuri și a reușit să marcheze două goluri în sezonul 2018-2019, contribuind decisiv la promovarea echipei dâmbovițene în prima ligă. În actualul sezon, noul jucător al Universității a evoluat în 16 partide de Liga 1 și una de Cupa României.

Daniel Novac: „Am venit cu sufletul, mă bucur că am ajuns în sfârșit la Universitatea Cluj”

Născut în București, el și-a început cariera de fotbalist profesionist în anul 2005 la Inter Gaz București, unde și-a petrecut și perioada junioratului. A debutat pe prima scenă a fotbalului românesc pentru Victoria Brănești (2009-2011) după care a a trecut pe la Sportul Studențesc (2012-2013), Concordia Chiajna (2013), CSMS Iași (2013-2014), FC Voluntari (2015-2018) și Chindia Târgoviște (2018-2020).


Am venit cu sufletul. Mă bucur că am ajuns în sfârșit aici. Am mai avut o discuție în anul în care am promovat cu cei de la Chindia, dar din păcate nu s-a realizat. În acel an am suferit și eu, pot spune că meritau trei echipe să promoveze. Acum trebuie să învățăm din greșelile trecutului și să ducem această echipă acolo unde îi este locul și anume în Liga 1. Alături de suporteri putem realiza acest obiectiv”, a declarat Daniel Novac.

CITEȘTE ȘI:


Falub declară REVOLUȚIE la „U” Cluj! Clubul își întoarce fața spre juniorii clujeni. Universitatea va fi în prima ligă, dar nu „pompieristic”.
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter