Sport

Transfer exotic la U-BT Cluj-Napoca. A făcut furori la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016

Echipa masculină de baschet U-Banca Transilvania Cluj l-a transferat pe fundaşul Gregory Vargas, care a participat cu naţionala Venezuelei la Cupa Mondială din 2019, dar şi la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, potrivit site-ului clubului.

transfer-exotic-la-u-bt-cluj-napoca-a-facut-furori-la-jocurile-olimpice-de-la-rio-de-janeiro-2016 transfer-exotic-la-u-bt-cluj-napoca-a-facut-furori-la-jocurile-olimpice-de-la-rio-de-janeiro-2016

Vargas este un component de bază al naționalei Venezuelei. Astfel, el a participat la FIBA World Cup 2019, acolo unde a bifat 5 prezențe, cu medii de 6,2 puncte, 2,6 recuperări și 2,4 pase decisive. În schimb, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, fundașul s-a evidențiat cu statistici de 7,6 puncte, 4,6 pase decisive și 1,8 recuperări.

Vargas, care vine de la Maccabi Haifa, este născut în data de 18 februarie 1986, la Ocumare del Tuy, în Venezuela. Gregory Vargas are 1,80 metri şi a debutat ca baschetbalist profesionist la Patriotas de Cuarico, în ţara natală. A mai evoluat la Panteras de Miranda, Marinos de Anzoategui, Angeles de Puebla, Reales de la Vega, Halcones Rojos Veracruz, Maratonistas de Coamo sau Guaros de Lara, în Venezuela, Mexic sau Puerto Rico.


Gregory Vargas, dublu campion cu Venezuela la Jocurile Sud-Americane

Coordonatorul de joc a ajuns în Europa în 2015, când a semnat cu israelienii de la Maccabi Haifa, după care a mai evoluat la SLUC Nancy (Franţa) şi la Baloncesto Fuenlabrada (Spania). Vargas a fost desemnat de două ori cel mai bun apărător al campionatului din Israel, acolo unde a bifat şi două prezenţe la All-Star Game.

Cu naţionala Venezuelei, a cucerit două medalii de aur la Jocurile Sud-Americane, dar şi una de argint, fiind desemnat MVP-ul competiţiei în 2017. U-BT Cluj l-a mai transferat pe pivotul bosniac Andrija Stipanovic şi le-a prelungit contractele mai multor jucători – lituanianul Donatas Tarolis, americanul Patrick Richard, croatul Karlo Zganec şi românii Ştefan Grasu, David Vida, Nándor Kuti.


„Vreau să mulţumesc clubului U-BT pentru oportunitatea de a face parte din echipă. Sunt foarte încântat şi motivat să ajut echipa şi să ne îndeplinim obiectivele. Am ales să joc pentru un club de tradiţie, care are referinţe bune în baschetul european. Voi munci mult pentru ca acest sezon să fie aşa cum ni-l dorim şi vreau să le oferim bucurie fanilor, pentru că ei merită.” – Gregory Vargas | jucător U-BT Cluj-Napoca

CITEȘTE ȘI:


Atmosferă superbă în Sala Sporturilor la duelul dintre U-BT Cluj şi Ness Ziona. VIDEO
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter