Sport

U-BT Cluj a reușit cel mai important transfer! Vujosevic rămâne încă un an la club

U-Banca Transilvania Cluj a ajuns la o înțelegere cu Dusko Vujosevic pentru prelungirea contractului cu încă un sezon.

Antrenorul sârb va avea în continuare rolul de coordonator al echipelor de juniori și seniori de la U-BT Cluj. Vujosevic va conduce întregul staff în care Mihai Silvășan va avea rolul de antrenor principal, la fel ca în stagiunea anterioară.

Dusko Vujosevic a ajuns la U-BT Cluj în 2019, fiind unul dintre cei mai importanți oameni din lumea baschetului care a venit în România. Sârbul s-a remarcat la Steaua Roșie și Partizan Belgrad, fiind omul care l-a lansat în lumea baschetului pe Vlade Divac.


La nivel de club, Vujosevic a mai antrenat echipele Club Deportivo Oximesa (Spania), Basket Brescia Leonessa (Italia), Olimpia Basket Pistoia (Italia), U.S. Victoria Libertas Pallacanestro (Italia), BKK Radnicki (Serbia), CSKA Moscova (Rusia) şi Limoges (Franţa).

În primul sezon la  U-Banca Transilvania, Dusko Vujosevic a cucerit Cupa României, iar baschetbaliștii au ajuns au ajuns până în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup. Mai mult, la momentul întreruperii campionatului intern, U-Banca Transilvania ocupa primul loc în clasament.


Antrenorul de 61 ani s-a temut în momentul în care a venit la Cluj, însă după un an alături de Universitatea și-a schimbat complet părerea despre baschetul românesc și formația în alb și negru.

„Să fiu sincer, anul trecut, când am venit în Cluj, am avut o mică rezervă. Nu știam cum e clubul și cum o să mă simt în România. Pe parcursul sezonului, mi-am dat seama că nu trebuia să îmi fac griji. U-Banca Transilvania este un club foarte bine organizat, cu un finanțator stabil, Banca Transilvania, și cu fani devotați baschetului. Clubul are însă posibilitatea să facă un pas înainte. Mă refer aici la un progres semnificativ pe toate planurile. Drept urmare, am considerat că misiunea mea nu s-a încheiat. Era firesc să accept prelungirea contractului. Mai mult, Cluj-Napoca este un oraș foarte frumos. Găsesc aici tot ce am nevoie, în special din punct de vedere medical. Pot să trăiesc perfect la Cluj și să îmi duc la bun sfârșit misiunea. De abia aștept să începem noul sezon!”, a declarat antrenorul pentru site-ul clubului.

abonare newsletter