Sport

Mișcări de trupe la CFR Cluj. Un fotbalist ghanez, așteptat să-l înlocuiască pe Țucudean

CFR Cluj se desparte la finalul sezonului de mai mulți jucători importanți, însă clubul pregătește deja transferuri cel puțin la fel de spectaculoase.

Mișcări de trupe la CFR. Un fotbalist ghanez, așteptat să-l înlocuiască pe Țucudean Mișcări de trupe la CFR. Un fotbalist ghanez, așteptat să-l înlocuiască pe Țucudean

Campioana României îi va pierde pe George Țucudean, Giedrius Arlauskis sau Lacina Traore la finalul stagiunii, însă clubul din Gruia testează și analizați mai mulți jucători din străinătate.

Mumuni Shaifu, 25 de ani, se pare că va semna cu trupa clujeană la finalul sezonului.  Atacantul din Ghana a declarat că a fost în teste la CFR Cluj înainte de pauza provocată de pandemia de COVID-19 și că a primit asigurări că va fi transferat la finalul sezonului.


„Am fost în România şi am dat probe pentru CFR Cluj, alături de câţiva jucători din Argentina şi Paraguay. Totul a mers bine, dar campionatul a fost suspendat în săptămâna în care ar fi trebuit să semnez, din cauza COVID-19. Preşedintele m-a sunat şi m-a asigurat că voi fi chemat să semnez un contract după reluarea campionatului”, a declarat Mumuni Shafiu în presa din țara natală.

Fotbalistul evoluează în prezent la formația ghaneză Ashanti Gold reușind să marcheze 9 goluri în 32 de partide disputate.


Pe lângă Shaifu, CFR Cluj s-a mai înțeles și cu portarul Cristi Bălgrădean, cel care urmează să se alăture echipei în următoarea perioadă.

Ciprian Deac va continua la CFR Cluj

CFR Cluj se mișcă bine și la capitolul contractelor prelungite. Ciprian Deac, 34 de ani, urmează să primească un nou contract și cel mai probabil va rămâne la CFR Cluj până la finalul carierei. Oficialii clubului sunt mulțumiți de randamentul pe care l-a dat mijlocașul în ultimele sezoane și vor să îl premieze cu o nouă înțelegere.


„Nu este o problemă legată de contractul lui. Cip e pe viață la CFR și va rămâne. E un simbol și un model pentru toți coechipierii și toată lumea și noi suntem bucuroși pentru el. Muncește foarte mult, iar atunci când ești muncești, ești serios și iubești acest fenomen și fotbalul îți dă ceva înapoi”, a explicat Bogdan Mara.

Ciprian Deac este căpitanul celor de la CFR Cluj și cel mai experimentat jucător din lotul campioanei României. Mijlocașul ofensiv a reușit să marcheze golul cu numărul 50 pentru formația clujeană în meciul cu FC Botoșani.


La 34 de ani, Deac este unul dintre performerii din Liga 1. Un obişnuit al echipei naţionale, Deac a strâns din 2010 încoace, 23 de selecţii la prima reprezentativă şi a marcat patru goluri. De la revenirea la CFR Cluj, Deac a marcat 27 de goluri în 110 meciuri pentru actuala campioană a României. Are patru titlu de campion cu CFR Cluj şi alte 6 trofee câştigate alături de formaţia din Gruia. Deac a reușit să câștige Cupa României cu Rapid și Cupa Germaniei cu Schalke 04.

Citește și:


CFR Cluj face prima mutare pentru sezonul viitor

 

Mario Camora, propus la naţionala României de un fost coleg:„E mai mult român decât portughez”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter