Sport

Surpriză! CFR Cluj – FCSB s-ar putea juca cu suporteri în tribune. Câți fani vrea să aducă LPF pe stadioane

Liga 1 va reveni peste două săptămâni, iar Liga Profesionistă de Fotbal speră ca va putea permite accesul fanilor în tribune.

Fanii lui CFR Cluj la meciurile disputate în Gruia Fanii lui CFR Cluj la meciurile disputate în Gruia

Juștin Ștefan, secretar LPF, a anunțat că își dorește ca jucătorii din Liga 1 să aibă parte de susținători la meciurile pe care le vor juca după reluarea campionatului, iar forul condus de Gino Iorgulescu face demersuri către instituțiile abilitate pentru ca 500 de persoane să fie lăsate la partidele din Liga 1.

Planul oficialilor de la LPF ar putea să se concretizeze, deoarece autoritățile au anunțat că la spectacolele în aer liber este permis accesul a 500 de spectatori.


„În weekendul viitor, Liga 1 va reveni pe stadioane și în casele oamenilor. Pe stadioane momentan fără spectatori, continuăm să facem demersuri către instituțiile abilitate, deoarece i se pare normal că dacă avem spectacole în aer liber cu posibilitatea de a participa 500 de spectatori… Să existe această posibilitate și pentru meciurile de fotbal, mai ales că stadioanele au o capacitate mai mare decât locațiile unde se vor organiza spectaole în aer liber, festivaluri sau alte evenimente culturale”, a spus Justin Ștefan, secretarul general al LPF.

Reluarea fotbalului în România se petrece destul de târziu comparativ cu alte țări. În Germania s-au disputat deja trei etape de la reluarea meciurilor, în timp ce Belarus nu a oprit niciodată întrecerile sportive. Tot în această perioadă s-au reluat meciurile și din țări precum Cehia, Insulele Feroe sau Austria.


Antrenorii și oficialii din Liga 1, supărați pe noile reguli

FRF a anunțat că meciurile se vor relua la mijlocul lunii iunie și vor fi respectate o serie de reguli clare.  Fotbaliștii nu vor avea voie să scuipe sau să-și sufle nasul pe teren, în timp ce oficialii trebuie să poarte măști de protecție în incinta arenei.

Edi Iordănescu și Sorin Cîrțu au criticat aspru noile reguli care vor fi aplicate în Liga 1 în următoarea perioadă. Oficialul celor de la Universitatea Craiova a fost unul dintre cei care a militat pentru accesul spectatorilor în tribune la meciurile din Liga 1.


„Dai voie la spectacole cu 500 de personae, dar nu la meciuri cu spectatori. Poporul trebuie să se autodisciplineze, cine vrea să vină la meci, bine, cine crede că e un risc să stea acasă. În Italia au avut 30 de mii de morţi şi se dă drumul la terase, la plajă, la tot. Auzi că jucătorii nu au voie să scuipe, păi ai luat vreo piedică să ajungi cu iarba in gură, ce să facă, să o înghită, să o mănânce?!”, a tunat președintele oltenilor.

Cum arată prima etapă după reluarea campionatului:

    CFR Cluj – FCSB


    Universitatea Craiova – FC Botoșani

    Astra Giurgiu – Gaz Metan


    Dinamo București – Chindia Târgoviște

    Sepsi OSK – Hermannstadt

    Voluntari – Academica Clinceni

    Viitorul – Poli Iași

Tot ce observați în aceste zile este important. Vă așteptăm pozele, filmele sau știrile prin mesaj WhatsApp la numărul +40799557799.
Este important să ne transmiteți unde și când ați făcut pozele. Ne puteți trimite în continuare știri și fotografii și pe adresa de email redactia@monitorulcj.ro.

Citește și:

Mario Camora, propus la naţionala României de un fost coleg:„E mai mult român decât portughez”

 

CFR Cluj face prima mutare pentru sezonul viitor

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter