Sport

Reguli draconie în Liga 1. Fotbaliștii riscă 12 etape de suspendare pentru un scuipat

Federaţia Română de Fotbal a anunţat că jucătorii riscă să fie suspendaţi între 6 şi 12 meciuri plus amendă dacă scuipă sau îşi suflă nasul pe teren.

George Țucudean într-un duel cu un fotbalist de la Universitatea Craiova George Țucudean într-un duel cu un fotbalist de la Universitatea Craiova

FRF a aprobat noul protocol care va fi pus în aplicare odată cu reluarea sezonului. Conform estimărilor, meciurile de fotbal din Liga 1 se vor relua pe 13 iunie, dar totul trebuie aprobat de Guvern. Toate competițiile au fost suspendate la mijlocul lunii martie din cauza epidemiei de coronavirus.

Fotbaliștii vor trebui să păstreze o distanță de cel puțin 2 metri unul față de celălalt în timpul antrenamentelor, în timp ce echipa și rezervele nu vor avea voie să stea împreună înaintea meciurilor. În plus, jucătorii riscă amenda și suspendare de la 6 până la 12 partide dacă scuipă sau își suflă nasul pe teren, potrivit documentului aprobat de FRF.


Meciurile se vor disputa fără spectatori cel puţin până la finalul sezonului actual, iar în incinta arenei vor fi acceptate maxim 150 de persoane în timpul meciurilor cu tot cu jucători. UEFA a cerut FRF ca până la 1 iunie să prezinte un plan privind reluarea meciurilor.

Cinci schimbări pe meci în campionat și Cupă

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a hotărât ca regula privind cele 5 schimbări permise în timpul unei partide să se aplice şi în Cupa României după ce până în prezent a fost adoptată modificare doar pentru Liga 1.


„Având în vedere modificarea temporară a Legilor Jocului aprobată de IFAB la propunerea FIFA, Comitetul Executiv al FRF, întrunit azi a decis ca până la finalul sezonului 2019/2020, echipele participante în Cupa României să poată efectua 5 înlocuiri pe toată durata desfăşurării jocului. Pentru a nu fi afectată cursivitatea jocului, acestea vor fi realizate în cel mult trei momente de întrerupere a partidei. În plus, cluburile participante în competiţie pot înscrie în raportul arbitrului un număr maxim de 20 de jucători, cu obligaţia ca 8 dintre aceştia să fie jucători formaţi la nivel naţional. Aceleaşi reguli se vor aplica şi la barajul de menţinere/promovare în Liga I", a informat FRF cluburile.

Citește și:


Felgueiras în echipa ideală a jucătorilor care nu au câștigat titlul în Liga 1

Regula celor 5 schimbări permise pe durata unui joc a fost testată în cadrul calificărilor pentru viitoarea ediţie a Campionatului European U21, care au debutat în toamna anului trecut.

De asemenea, pentru Liga a II-a, cartonaşele galbene primite până acum în acest sezon vor fi anulate. În situaţia jucătorilor care au acumulat până acum 4, 7, 9 sau mai multe cartonaşe galbene, aceştia vor avea drept de joc în prima etapă din play-off, dar sancţiunea financiară nu se va anula. Referitor la suspendările survenite în urma cartonaşelor roşii, acestea nu se vor ridica. În plus, în play-off-ul Ligii a II-a, jucătorii vor fi suspendaţi la fiecare două cartonaşe galbene încasate.

CFR Cluj pleacă din pole-position

În play-off-ul Ligii 1, în acest moment, conduce CFR Cluj, cu 30 de puncte. Pe doi se află FCSB cu 26 de puncte, la egalitate cu ocupanta poziției a 3-a, Universitatea Craiova. Astra și Botoșani au câte 24 de puncte, în timp ce Gaz Metan 23.


Primul loc din play-out este ocupat de Viitorul. Echipa lui Gică Hagi are 24 de puncte. Pe doi se află Sepsi, cu 19 puncte. Locurile 3 și 4 sunt ocupate de Hermannstadt și Dinamo, ambele cu 17 puncte. Poli Iași este pe 5 cu 15 puncte. Pe 6 este Clinceni cu 14 puncte, la fel ca ocupanta locului 7, Chindia. Ultima poziție este ocupată de Voluntari. Echipa lui Teja are 12 puncte.

Tot ce observați în aceste zile este important. Vă așteptăm pozele, filmele sau știrile prin mesaj WhatsApp la numărul +40799557799.
Este important să ne transmiteți unde și când ați făcut pozele. Ne puteți trimite în continuare știri și fotografii și pe adresa de email redactia@monitorulcj.ro.


Citește și:

Burcă și Deac, remarcați de Petrescu la antrenamente după pauza provocată de COVID-19

Ultimele Stiri
abonare newsletter