Sport

Fostul idol din Gruia anunță revenirea la CFR Cluj: „Acum nu s-ar bate nici la promovare în Serie B!”. O poveste cu kürtös kalács!

Ajuns la 38 de ani, fostul căpitan al lui CFR Cluj, Ricardo Cadu, a depănat amintiri despre perioada petrecută în Gruia, recunoscând că își dorește să revină la echipa unde a cunoscut cele mai notabile performanțe din cariera sa.

fostul-idol-din-gruia-anunta-revenirea-la-cfr-cluj-actuala-echipa-nu-s-ar-bate-nici-la-promovare-in-serie-b, sursă foto: Facebook Ricardo Cadu fostul-idol-din-gruia-anunta-revenirea-la-cfr-cluj-actuala-echipa-nu-s-ar-bate-nici-la-promovare-in-serie-b, sursă foto: Facebook Ricardo Cadu

Fostul apărător al „feroviarilor” afirmă că nu se gândește la retragerea din cariera de fotbalist profesionist. Ba mai mult, a urmat deja cursurile pentru a deveni director sportiv, visând să revină la CFR Cluj.

„Joc la o echipă unde îl ajut pe un prieten și nu am de gând să mă las în curând, sunt ok. Eu aș vrea să fiu director sportiv. Am făcut deja un curs și asta mi-aș dori, dar nu știu ce o să fie în viitor. Și în România mi-aș dori! Am mai ținut legătura cu cei de la CFR Cluj, am vorbit și cu Mara (Bogdan Mara, directorul sportiv – n.r.). Nu am vorbit să merg acolo, dar mi-aș dori să fiu director sportiv la CFR. Și Mario Camora e un jucător important acolo, dar eu cred că atunci când am fost eu a fost mai greu pentru că eram la început, nimeni nu știa nimic și a fost foarte greu”, a recunosctu Cadu, într-o intervenție la ProSport Live.


A refuzat Benfica Lisabona și a semnat cu CFR Cluj pentru banii lui Pászkány

Fostul căpitan a dezvăluit și motivul pentru care a refuzat să semneze cu „vulturii” de la Benfica Lisabona și a ales să joace în Liga 1. Se întâmplase în 2006, după despărțirea de Boavista Porto.

„Eu aveam o relație foarte bună cu Árpád Pászkány, îl ascultam pe el și el pe mine. Când am plecat din Portugalia în România, am făcut-o pentru bani, am zis să încerc. Aveam o ofertă de la Benfica atunci, dar CFR Cluj mă plătea mai bine decât Benfica. Eu luam mai mult decât Tony, dar nu pot să spun cât (Tony da Silva câștiga 14.000 euro lunar – n.r.)”, a mărturisit Ricardo Cadu.


CITEȘTE ȘI:

Iuliu Mureșan, despre plecarea lui Árpi Pászkány de la CFR: „A fost presat să vândă clubul”

 


Cadu: „Actuala echipă a CFR-ului este mai slabă decât cea de pe vremea mea!”

Portughezul este de părere că actuala echipă a CFR-ului nu ar putea să se bată la promovare dacă ar juca în Serie B, liga a doua din Italia, și susține că grupul din care făcea el parte, între 2006-2014, avea mult mai multă calitate.

„CFR Cluj nu are acum calitatea de atunci, nici campionatul nu mai este același. Atunci erau 7-8 echipe care se luptau pentru titlu, iar acum e doar una singură. Echipa la care jucam eu era mai puternică. Nu poți compara calitatea de atunci cu cea de acum. Acum, CFR are o echipă care nu s-ar lupta nici în Liga a 2-a din Italia! Atunci aveam o echipă care era bună indiferent de adversari”, a declarat Ricardo Cadu.


Ricardo Cadu are doar cuvinte de laudă la adresa fostului antrenor Ioan Andone

Dacă a înțepat actuala formație antrenată de Dan Petrescu, Ricardo Cadu a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Ioan Andone, antrenorul care a fost la CFR Cluj între mai 2007 – august 2008 și aprilie 2012 – octombrie 2012. S-a înțeles de minune cu cel poreclit „Fălcosul” și chiar a ținut legătura cu el, vizitându-l în urmă cu un an.

CITEȘTE ȘI:


Urlete și dezbinare în vestiarul CFR-ului! Cum a reușit Andone să împace jucătorii și să ia titlul?

 

„Ioan Andone nu a fost cel mai bun antrenor, dar este cel mai exemplar. Știa să facă un grup foarte bun, am avut o relație foarte bună și vorbim și acum. Anul trecut am fost în România și am stat la el acasă”, a povestit Ricardo Cadu.

„Căpcăunul” Fabbiani, cel mai dificil adversar. Și-a deschis o afacere cu kürtös kalács în Argentina!

Adus la CFR în 2007, de la Lanus, pentru circa 1,5 milioane de euro, argentinianul Cristian Fabbiani a fost „cel mai dificil adversar”, susține Cadu.

„Cel mai dificil adversar a fost Fabbiani, colegul meu de la CFR Cluj. Acum îți face fractură la cum arată. Mai joacă fotbal... Și atunci era gras, dar ce făcea cu mingea, era foarte greu să-i iei mingea. Dacă ar fi avut grijă de el ar fi putut ajunge la o echipă mare din Europa”, afirmă portughezul.

Poreclit „El Ogro”, Fabbiani a îmbrăcat tricoul marelui River Plate după plecarea de la CFR. Apoi, a pierdut lupta cu kilogramele. „Căpcăunul” este însă mare pasionat de kürtös kalács, a povestit Iuliu Mureșan, fostul președinte al „feroviarilor”.

„Am ţinut legătura cu Fabbiani, are o afacere. Este o poveste simpatică cu el. În Ardeal sunt nişte kürtös kalács, cu miere, cu zahăr. Eram într-o parcare la un supermarket şi era un chioşc de acest gen, iar Fabbiani a dat de kürtös. A mâncat, i-a plăcut şi apoi am plecat. Şi mai drăguţ e că pleacă Fabbiani de la CFR şi, după o lună de zile, au dispărut şi oamenii cu acel chioșc. Ca să aflu că Fabbiani i-a dus în Argentina, şi-a făcut patru chioşcuri şi a avut mare succes cu afacerea cu kürtös în Argentina”, a povestit „Muri”.

CITEȘTE ȘI:

Ricardo Cadu plănuiește revenirea la CFR Cluj: „Aș vrea sincer. Mi-a plăcut foarte mult”

 

abonare newsletter