Sport

CFR Cluj pierde cel mai important jucător! Alţi trei fotbalişti în pragul retragerii

Giedrius Arlauskis, portarul celor de la CFR Cluj, este în ultimele luni de contract cu formaţia din Gruia şi are şanse mari să plece din vară.

cfr-cluj-isi-pierde-cel-mai-important-jucator-alti-trei-jucatori-in-pragul-retragerii cfr-cluj-isi-pierde-cel-mai-important-jucator-alti-trei-jucatori-in-pragul-retragerii

Lituanianul lui CFR Cluj a fost unul dintre cei mai importanţi jucători ai echipei din Gruia în ultimele trei sezoane, iar aventura lui în Gruia se va încheia în vară.

Portarul campioanei este dorit de trei echipe din zona arabă, fiind ademenit cu un salariu anual de 1 milion de euro, aproape de trei ori mai mult faţă de înţelegerea pe care o are la CFR.


Arlauskis a fost unul dintre eroii principali ai lui CFR Cluj în ultimele sezoane, dar după trei ani în ardeal va pleca în cele din urmă liber de contract. Unul dintre preferaţii lui Dan Petrescu a refuzat ofertele făcute de club, iar plecarea sa este iminentă.

Lituaninul este dublu campion al României cu echipa lui Dan Petrescu şi ar fi putut obţine un al treilea titlu în actuala stagiune. Pandemia de coronavirus încurcă însă mult lucrurile, deoarece înţelegerea lui Arlauskis expiră la 1 iulie.


Arlauskis are 100 de partide bifate pentru CFR Cluj, fiind desemnat în actualul sezon de Europa League cel mai bun portar al fazei grupelor.  Goalkeeperul a mai evoluat la FCSB sau Unirea Urziceni în România, fiind campion cu ambele formaţii, în timp ce în străinătate a fost legitimat la formaţia britanică Watford.

CFR Cluj a adus în 2020 doi portari pentru înlocuirea lui Giedirus Arlauskis. Şefii din Gruia s-au înţeles prima dată cu polonezul Gregor Sandomierski, iar ulterior cu portarul celor de la FCSB, Cristi Bălgrădean, ultimul urmând să se alăture lui CFR Cluj la vară.


Hoban şi Vincius, şanse mici să mai continue

Dacă pauza cauzată de pandemia de COVID-19 se prelungește pe o durată mai lungă, jucători din Liga 1 și nu doar ar putea pune stop carierei de fotbaliști. Unii dintre ei aveau deja în plan retragerea, alții ar putea fi obligați de dificultatea unei reveniri la parametri optimi după o perioadă lungă fără antrenamente specifice.

Paulo Vincius şi Ovidiu Hoban sunt veteranii lotului de la CFR Cluj, iar pauza forţată de virusul COVID-19 ar putea însemna finalul carierei pentru cei doi. Vinicius are 35 de ani şi jumătate, în timp ce Hoban a trecut şi el de 37 ani, fiind al treilea cel mai vârstnic jucător din Liga 1 la ora actuală după Răzvan Dâlbea şi Răzvan Pleşca de la FC Hermannstadt şi Gaz Metan Mediaş.


Cei doi jucători au fost vitali la primul titlul obţinut de CFR Cluj în era Dan Petrescu,  dar în actuala stagiune au fost doar variante de rezervă în sistemul ales de tehnicianul ardelenilor.

George Ţucudean, tentat şi el de o retragere

Atacantul lui CFR Cluj a avut mari probleme la inimă în acest sezon, fiind forţat să renunţe pentru o perioadă scurtă de timp la activitatea fotbalistică. Ţucudean a revenit în lotul echipei în luna ianuarie, dar nu a apucat să bifeze prea multe minute din cauza pandemiei de COVID-19.


Golgheterul din Gruia este însă tentat din nou de o retragere după finalul tragic al lui Martin Tudor. Reamintim că fostul portar al lui CFR Cluj şi Universitatea Cluj s-a stins din viaţă în această săptămână după un infarct suferit la 43 de ani.

Ultimele Stiri
abonare newsletter