Sport

Veste tristă în fotbalul românesc. Fostul portar CFR-ist Martin Tudor a trecut la cele veșnice

Fostul goalkeeper Martin Tudor a încetat din viață la vârsta de doar 43 de ani.

Veste tristă în fotbalul românesc. Fostul portar CFR-ist Martin Tudor a trecut la cele veșnice Veste tristă în fotbalul românesc. Fostul portar CFR-ist Martin Tudor a trecut la cele veșnice

Născut la Avrig, Martin Tudor, fost portar la echipe precum Jiul Petroșani, Olimpia Satu Mare, Steaua București (n.red. FCSB), CFR Cluj sau „U” Cluj a suferit un infarct și a decedat la doar 43 de ani. Medicii au intervenit prompt, dar nu au putut să-l salveze pe fostul fotbalist. Acesta fusese găsit inconștient în bucătăria locuinței prietenei sale, în Reșița, luni dimineață, în jurul orei 10:00.

Martin Tudor a îmbrăcat tricoul vișiniu în perioada de glorie a CFR-ului de după promovarea pe prima scenă a fotbalului românesc, atunci când „feroviarii” ajungeau până în finala Cupei UEFA Intertoto (2005-2007). Imediat după sfârșitul aventurii în Gruia, a semnat cu marea rivală Universitatea Cluj, echipă pentru care a jucat timp de un sezon.


De-a lungul carierei, Martin Tudor a câștigat două titluri de campion al României cu roș-albaștrii, în sezoanele 2000-01 și 2004-05, reușind să cucerească și Supercupa României, în 2001. A strâns 184 de apariții în Liga 1, iar după retragerea din 2008, Martin Tudor s-a îndreptat spre o carieră de antrenor cu portarii.

„Eu am fost coleg cu el la Steaua între 2004 și 2005. După, pentru că aveam nevoie de un băiat serios, am decis să-l iau cu mine la CFR Cluj. Era un om minunat, un băiat serios, muncitor. Și foarte tânăr. Sunt dărâmat de această veste, nu mi-a venit deloc să cred... Este o tragedie! Singura lui problemă era că fuma, dar n-avea cum să i se tragă nenorocirea asta de la așa ceva. Dumnezeu să-l ierte!”, a declarat fostul internațional român Dorinel Munteanu, fost jucător și antrenor la CFR Cluj și Universitatea Cluj, pentru Gazeta Sporturilor.


Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Ultimele Stiri
abonare newsletter