Sport

Angajaţii clujeni se iau la întrecere

<p /><img src="documente/stories/10_octombrie/12_ziua/11 crosul companiilor.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Duminică, 16 octombrie, va avea loc prima ediţia a Crosul Companiilor, pe străzile din Cluj Napoca.

Crosul Companiilor este o competiţie sportivă şi un eveniment social dedicat exclusiv angajaţilor companiilor. Startul se va da la orele 10 în Piaţa Unirii.

Angajaţii mai multor companii din Cluj se vor întrece în alergare pe un circuit creat pe străzile din centrul oraşului Cluj Napoca. Traseul este următorul: Piaţa Unirii - Str. Iuliu Maniu - Str. Baba Novac - Str. I.C. Bratianu - Str. Universităţii - Piaţa Unirii. Acest circuit se va parcurge de trei ori, iar distanţa totală măsoară aproximativ 5 km.


Potrivit organizatorilor, Crosul Companiilor promovează un mod de viaţă sănătos prin practicarea alergării, având şi valenţe educative, care ţin de trăsăturile unui angajat model într-o companie. „Pe de altă parte, crosul crează cadrul în care, prin asocierea cu valorile tradiţionale ale sportului, companiile îşi afirmă valorile organizaţionale şi ale brandurilor deţinute, precum responsabilitate, corectitudine, competitivitate, dinamism, deschidere, fair play”, explică reprezentanţii Asociaţiei Runners Club, organizatoarea competiţiei.

Cei care doresc să participe pot afla mai multe informaţii de pe site-ul crosulcompaniilor.ro.


„Am creat acest eveniment cu specific organizaţional pentru a promova sportul şi valorile sportului între angajaţii companiilor, plecând de la convingerea că practicarea alergării are meritul de a balansa stilul sedentar al muncii de birou, contribuind la dezvoltarea unui mod de viaţă sănătos şi echilibrat“, a declarat Horaţiu Morar, de la Asociaţia Runners Club.

Până ieri, la competiţie erau înscrise 84 de echipe de la companii precum Endava, Vodafone România, SoftVision, EBS, Evalueserve, dar şi aproape 300 de participanţi individuali.


Asociaţia Runners Club a fost fondată în anul 2009 de către un grup de alergători din Cluj-Napoca, sub forma unei organizaţii non-profit. Scopul principal al asociaţiei este promovarea alergării ca sport de masă, ca o activitate esenţială pentru menţinerea sănătăţii fizice şi psihice.

abonare newsletter