Sport

U-BT Cluj a terminat pe primul loc în grupa din FIBA Europe Cup

U-Banca Transilvania Cluj a învins Enisey Krasnoyarsk cu 97-83 în ultimul meci din faza grupelor.

Cele două formaţii s-au duelat miercuri într-un meci extrem de atractiv pentru fanii din BT Arena, dar care a început cu o întârziere de aproximativ 20 de minute din cauza faptului că echipa rusă a întâmpinat probleme în trafic.

U-BT Cluj a dominat clar jocul cu Enisey şi a condus pe aproape întreaga durată a  meciului, fiind ghidată de excelentul Patrick Richard. Americanul avea  să termine cu 21 de puncte, peste 60% din acţiune şi a avut un index în dreptul eficienţei de 24, fiind depăşit la acest capitol doar de Zganec cu 26.


Victoria împotriva celor de la Enisey a bifat o bornă istorică de 100 de succese în Europa pentru Universitatea şi a asigurat echipei calificarea mai departe de pe primul. În faza următoare a FIBA Europe Cup, U-Banca Transilvania le va înfrunta pe Ironi Ness Ziona, CSM CSU Oradea și Tsmoki Minsk. 

"Chiar vorbeam cu băieții, am avut un prim meci cu o miză adevărată. Ne doream să terminăm grupa pe primul loc, mă bucur că am reușit acest lucru. Am controlat jocul împotriva unei echipe bune, chiar dacă lor le-a lipsit fundașul principal. Ei au abordat partida motivați să câștige, felicit băieții pentru atitudine și pentru jocul bun, în special pe faza ofensivă. Din alt punct de vedere mă bucur că am reușit să câștigăm în fața propriilor suporteri meciul cu numărul 100 în cupele europene. Le mulțumesc că ne-au susținut și că ne-au ajutat să câștigăm acest meci.", a declarat Silvăşan după meci.

Ultimele Stiri
abonare newsletter