Sport

Remiză în Teleorman! Golul superb al lui Gavra aduce un punct amar pentru „U” Cluj

Turris-Oltul Turnu Măgurele și Universitatea Cluj au terminat la egalitate, scor 1-1, duminică după-masă, în „epilogul” etapei cu numărul 18 din Liga a 2-a.

Remiză în Teleorman! Golul superb al lui Gavra aduce un punct amar pentru „U” Cluj, sursă foto: captură TV Digi Sport 1 Remiză în Teleorman! Golul superb al lui Gavra aduce un punct amar pentru „U” Cluj, sursă foto: captură TV Digi Sport 1

Motivată după victoria de moral bifată împotriva Concordiei Chiajna, „U” Cluj a început cum nu se poate mai prost partida din Teleorman. La doar 3 minute de la fluierul de start al lui Iulian Călin, Adrian Voicu a prins un șut de la circa 25 de metri, iar mingea ușor deviată de Kay l-a păcălit pe Dur-Bozoancă, care a încercat în zadar să pareze ('3). Replica „studenților” a venit prin Pîrvulescu, care a reluat spectaculos cu călcâiul un balon revenit cu noroc din bară în brațele lui Păun ('8). Jocul s-a echilibrat, greșelile individuale de partea clujenilor s-au înmulțit, Gavra fiind singurul care a încercat să spargă gheața, cu un lob trimis spre poarta lui Păun dintre trei apărători adverși ('24).

La poarta cealaltă, Turris a fost la un pas să dea din nou lovitura, mingea expediată cu capul de Cătălin Pîrvulescu scurgându-se milimetric pe lângă stâlpul porții lui Dur-Bozoancă ('33). Atunci când toate semnele indicau că gazdele vor intra în avantaj la cabine, o sclipire a lui Cristian Gavra a readus Universitatea în joc. Vârful „șepcilor roșii” a fructificat excelent o centrare din partea dreaptă a lui Inacio, trimițând în plasă balonul cu o boltă superbă din marginea careului ('44). A fost abia al doilea gol din acest sezon pentru Gavra!, reușită ce putea fi anulată imediat de Ciobanu, la o acțiune-fulger a gazdelor ('45).


Festivalul „1-1” în liga secundă

După un debut de repriză secundă în favoarea clujenilor, Turkovic l-a pus la grea încercare pe Dur-Bozoancă, portarul parând spectaculos o minge trimisă de atacantul lui Turris ('54). Împinși de la spate de o mână de suporteri veniți din inima Ardealului, elevii lui Falub au încercat să forțeze al doilea gol, însă ocaziile notabile au întârziat să apară. Salvator în prima repriză, Cristi Gavra a ratat poate cea mai mare șansă a Universității în cea de-a doua parte, trimițând dezamăgitor cu capul din marginea careului mic ('74).

Cramponați într-un joc modest în repriza secundă, cele două tabere s-au anihilat reciproc, iar scorul de pe tabelă a rămas neschimbat până la final, 1-1, al patrulea din „minietapa” de duminică, după Concordia-Mioveni, FC Argeș-Petrolul și Metaloglobus-UTA, toate terminate la același scor. Ba mai mult, cu o zi înainte, Viitorul Panduri Tg. Jiu și FK Csíkszereda au dat-o și ele la pace, tot cu 1-1. După remiza din Teleorman, „U” Cluj, neînvinsă de șase etape, ratează șansa de a se apropia la 5 puncte de ocupanta locului 3, Petrolul, dar urcă, totuși, pe poziția a 11-a în eșalonul secund, cu 22 de puncte după 17 jocuri disputate (5 victorii, 7 remize, 5 înfrângeri).


„Se vede că jocul nostru a crescut de la meci la meci, dar ne lipsesc victoriile, din păcate. Îmi pare rău că nu am reușit să câștigăm, mai avem trei jocuri, sper să terminăm anul cu 9 puncte. Sper ca de acum încolo să conducem noi și să terminăm jocurile victorioși. Se vede o îmbunătățire, avem o altă atitudine, se aleargă, se muncește, dar sper să fim mai pragmatici de acum încolo” - Cristian Gavra, atacant „U” Cluj

Turris-Oltul Turnu Măgurele 1-1 Universitatea Cluj (1-1)

Stadion: Municipal, Turnu Măgurele
Spectatori: cca. 1.000
Marcatori: Voicu 3 / Gavra 44
Cartonașe galbene: Buleică 90 / Kay 28
Arbitri: Iulian Călin (Ştefăneşti, Argeş) — Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj), Florian Alexandru Vişan (Galaţi) — Sergiu Anton (Bucureşti)
Observatori: Petre Radu şi Marian Lumânare (ambii din Bucureşti)


Turris Oltul Turnu Măgurele (4-3-3)
Păun — Călințaru, Pîrvulescu, Ispas, Buleică — Pațurcă (Acolatse 70), Pană (cpt.), Neacșu — Voicu (Radu 70), Turkovic, Ciobanu (Juncănaru 84) / Antrenor: Marius Baciu

Universitatea Cluj (3-4-3)
Dur-Bozoancă — Kay, Dican (Pop 71), Tiago — Telcean, Ceitil, Florescu, Inacio — Pîrvulescu (Miranda 46), Goga (cpt., Taub 88), Gavra / Antrenor: Adrian Falub


CITEȘTE ȘI: Falub, după remiza cu Turris: „Primim golurile prea ușor pentru o echipă care vrea în Liga 1!”

abonare newsletter