Sport

U-BT Cluj a pierdut primul meci în acest sezon! Elevii lui Silvăşan, răpuşi în Siberia

U-Banca Transilvania Cluj a pierdut pe terenul celor de la Enisey Krasnoyarski, 97-87, în etapa a 3-a din Grupa G în FIBA Europe Cup.

Trupa pregătită de Mihai Silvăşan a avut o deplasare extrem de grea de peste 4.500 de kilometri până în Siberia. Drumul lung şi obositor, dar şi valoarea ruşilor şi-au spus cuvântul într-un meci în care formaţia clujeană a fost condusă tot meciul.

Enisey a început extrem de tare meciul şi avea un avantaj de şase puncte încă după primul sfert, 25-19. Silvăşan nu a reuşit să rezolve problema defensivei nici în al doilea sfert, iar formaţia rusă a încheiat prima repriză cu 54 de puncte marcate şi un avantaj de 12 puncte la pauză.


Ruşii au făcut spectacol în debutul sfertului trei şi au reuşit să se distanţeze la 24 de puncte, 71-47, dar o defensivă mult mai exactă din partea clujenilor a făcut ca tabela să indice un 77-67 mult mai aproape de adevăr înainte de ultimul sfert.

Universitatea a coborât şi mai mult diferenţa, iar cu 3 minute şi jumătate înainte de final tabela arăta un 84-80 dătător de speranţe pentru clujeni. Cele două formaţii s-au duelat în faze de trei puncte, fie aruncări din spatele arcului de cerc, fie prin coşuri de două puncte şi o aruncare suplimentară survenită în urma unui fault.


Experienţa ruşilor a fost decisivă în ultimele minute, iar trupa lui Mihai Silvăşan s-a întors învinsă din Rusia. Pentru clujeni este prima înfrângere în actuala stagiune în toate competiţiile. Baschetbaliştii clujeni vor evolua sâmbătă, de la ora 19:00, împotriva celor de la Timişoara.

Ultimele Stiri
abonare newsletter