Sport

Boc, fanul CFR-ului la duelul cu Slavia: „De ce n-ar putea veni PSG, Bayern sau Ajax la Cluj?”

Primarul municipiului Cluj-Napoca este cu sufletul la gură înaintea meciului tur din play-off-ul Ligii Campionilor dintre CFR Cluj și Slavia Praga.

Edilul susține că, deși a atras criticile fanilor Universității Cluj după scrisoarea dedicată „feroviarilor” în urma calificării extraordinare cu Celtic Glasgow, în Cluj-Napoca „are loc toată lumea”, inclusiv la fotbal. Aflată în fața unei performanțe istorice, având șansa să intre în grupele Ligii Campionilor după ce a trecut de toate tururile preliminare, CFR Cluj are un susținător de marcă la partida de diseară.

„Urez succes CFR-ului în meciul cu Slavia Praga! Vedeți ce înseamnă până la urmă Clujul? În Cluj are loc toată lumea (...), la fel și la fotbal. Nu mi-am propus niciodată să-i împac, să îi fac pe «U»-ști «ceferiști» sau pe «ceferiști» «U»-iști. Ne respectăm în oraș! Mă bucur, evident, că CFR poate să aducă echipe de valoare la Cluj-Napoca. Mă bucur că este în fața unei șanse uriașe pentru România de a fi în grupele Ligii Campionilor. De când visăm să avem un Bayern München, un Chelsea, Barcelona... Au mai fost prin 2008, cât timp a trecut de atunci? 12 ani! Și tot datorită CFR! Am avut apoi Manchester United, AS Roma... De ce nu s-ar putea acum Paris Saint-Germain, Bayern München, Ajax Amsterdam, să îi vedem la Cluj-Napoca?”, se întreabă Boc.


Primarul afirmă că performanțele atinse de elevii lui Dan Petrescu sunt „un lucru extraordinar” pentru comunitatea clujeană. Deși speră ca CFR să obțină biletele pentru grupele UEFA Champions League, Boc spune că nici accederea în grupele Europa League nu este de neglijat. Să nu mergem pe ideea „să moară capra vecinului!”, avertizează edilul.

„E un lucru extraordinar pentru comunitatea noastră! Oricum, și accederea în grupele Europa League – Doamne, ferește, dacă nu trece de Slavia Praga, eu pornesc de la premiza că dacă a trecut de atâtea echipe importante, cred că Slavia poate fi bătută – este o mare performanță. Să ne bucurăm fiecare în oraș susținându-ne echipa favorită, oricare ar fi ea, «U» Cluj sau CFR, dar să ne bucurăm că avem această șansă ca unii aduc plus valoare în sport sau în business sau într-un festival. Să nu mergem pe ideea «să moară capra vecinului», să nu se întâmple! Noi, ca municipalitate, avem datoria să susținem tot ceea ce este bun și pozitiv”, a punctat Emil Boc, la un post de radio local.


CITEȘTE ȘI: Boc se înclină în fața CFR-ului: „Ne-ați dat ocazia să trăim o seară magică acasă, la Cluj!”

CITEȘTE ȘI: Emil Boc, fan „U” Cluj! „Mergeam în tinerețe la meciuri, mai băteam la tobe!”


CITEȘTE ȘI: O „dublă” de milioane! Duelul cu Slavia, colac de salvare pentru CFR și fotbalul românesc

Ultimele Stiri
abonare newsletter