Sport

Petrescu, exuberant după victoria spectaculoasă cu FC Astana: „La pauză știam că ne calificăm ”

CFR Cluj s-a calificat în turul 2 al prelimariilor Champions League după un succes cu 3-2 la general în fața celor de la FC Astana.

Campionii României au pierdut cu 1-0  partida tur, dar au revenit superb la retur și s-au impus cu 3-1 după un hattrick reușit de Billel Omrani. Formația din Kazakhstan a deschis scorul în minutul patru, dar reușitele atacantului francez au salvat trupa din Gruia.

„Toată lumea a crezut că meciul s-a terminat în minutul patru. Cine vorbea urât de noi cred că și-a schimbat părerea. Echipa a meritat din primul minut calificarea, deoarece am dominat meciul  de la început. Am avut emoții la final, dar a ieșit bine. Billel a făcut un meci excelent, la fel ca toată echipa, dar important pentru el e că a marcat și pentru moralul echipei. Să ajungi în grupe e greu, dar vom vedea. Sunt echipe cu bugete bune, dar și echipa noastră a demonstrat că are valoare. Va fi un meci foarte greu cu Maccabi, iar dacă avem spiritul de astăzi putem să ne calificăm”, a declarat Mario Camora la finalul jocului.


Damjan Djokovici, fotbalistul care a fost acuzat că a avut o aventură cu o femeie înaintea meciului cu Viitorul din Supercupa Românie, a avut o reacție dură la adresa contestatarilor după meci.

„Am arătat că avem caracter și mă bucur pentru că foarte mulți oameni spuneau că nu putem marca, dar azi am marcat înscris multe goluri. Am arătat ce caracter avem și am reușit să ne calificăm mai departe.Am demonstrat că nu suntem morți și avem caracter. Multă lume spunea că suntem morți, dar chiar dacă lumea spune că avem 40 de ani am reușit să mergem mai departe. ” a declarat Damjan Djokovici.


Dan Petrescu a avut și el propriul război cu contestatarii lui după meciul fabulos din Gruia:

„Mulți m-au criticat după trei meciuri în care nu am fost dominați de nimeni. Ați văzut și voi câte ocazii am avut astăzi, pe lângă un gol anulat și un penalti neacordat la Deac. Mă bucur însă că Billel s-a trezit și a reușit să marcheze și să mergem mai departe. Victoria de astăzi este însă inutilă dacă nu îi scoatem pe cei de la Maccabi. ”, a spus Petrescu.


Tehnicianul campioanei României a pregătit excelent meciul și a identificat rapid punctele slabe din defensiva celor de la Astana

„Știam că toți cei de la Astana din față sunt foarte periculoși. Le-am spus băieților că trebuie să forțăm pe partea lui Ciprian Deac, deoarece fundașul stânga este mai puțin experimentat față de Rukavina, cel care a jucat în dreapta și a fost pe la Villarreal. La 1-0 pentru Astana le-am spus celor de pe bancă că dacă marcăm de două ori până la pauză ne calificăm. ”, a explicat Petrescu.


”Bursucul” le-a răspuns și celor care l-au contestat după primele trei meciuri ale sezonului:

„Nu e normal să se strige demisia după un meci. Doar în România poți vedea așa ceva. S-au găsit unii să mă critice pe la televizor, deși echipa a jucat bine și a pierdut dintr-o fază fixă la Astana și un șut excelent cu Viitorul. Mi se pare incredibil că și la Craiova îi cereau demisia lui Papură înainte să marcheze golul trei, la fel a pățit și Neagoe la Dinamo. Nu stă nimeni să facă un raport după 6 luni să vadă exact ce a mers bine și ce a fost rău. ”, a încheiat Petrescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter