Sport

OMRANI ALL-IN! „Feroviarii” merg mai departe în Champions League după un retur MAGISTRAL cu Astana!

Elevii lui Dan Petrescu au depus un efort incredibil în returul din Gruia cu kazahii de la FC Astana, iar jocul extraordinar prestat de „feroviari” a fost răsplătit pe măsură, cu o calificare meritată cu vârf și îndesat! Condusă cu 0-1 încă din minutul 4, campioana a întors scorul și s-a impus cu 3-1, rezultat care o duce mai departe în turul secund al Ligii Campionilor.

OMRANI ALL-IN! „Feroviarii” merg mai departe în Champions League după un retur MAGISTRAL cu Astana! OMRANI ALL-IN! „Feroviarii” merg mai departe în Champions League după un retur MAGISTRAL cu Astana!

Obligat să întoarcă rezultatul după victoria la limită a kazahilor la Nur-Sultan, 1-0, Dan Petrescu a scos din joben cel mai ofensiv prim „11” posibil. Cu Deac, Omrani și Rondon în linia de atac, „feroviarii” s-au năpustit peste oaspeți încă din prima secundă a partidei, însă elanul campioanei a fost tăiat la fel de repede. Murtazayev pătrunde printre apărătorii gazdelor, trage de la distanță, iar mingea se oprește în plasa lui Arlauskis (`4). Kazahilor avea să le pară rău că au trezit orgoliul „feroviarilor”...

Atac după atac, elevii „Bursucului” au ASEDIAT poarta lui Eric, iar egalarea a venit la doar câteva minute după deschiderea scorului. Pasă Deac în flancul drept, Djokovic centrează pentru Omrani, iar francezul reia cu capul din centrul careului pentru 1-1 (`10). Împinsă de la spate de un public pe cât de numeros, pe atât de formidabil, CFR a continuat asaltul, fiind chiar privată de „centralul” austriac de un penalty cât se poate de clar la o tragere a lui Deac (`21). Peste doar câteva minute, același Omrani pătrunde în careu, trage la colțul scurt, iar mingea deviată decisiv de Postnikov, autorul singurului gol din tur, se scurge în propria poartă (`26)!


Trezită din pumni, Astana are o răbufnire de orgoliu prin șutul periculos al lui Tomasov, respins in extremis de Arlauskis (`31). La poarta cealaltă, Burcă își încearcă norocul cu o torpilă de la distanță, reținută însă în doi timpi de goalkeeperul oaspeților (`34). Repriza incredibilă făcută de „feroviari” putea fi încununată cu un al treilea gol, însă reușita cu capul a veteranului Vinicius a fost anulată pe motiv de offside (`43).

Omrani, MAN OF THE MATCH!

Revenită de la cabine după poate cea mai spectaculoasă primă repriză din era Petrescu, CFR Cluj a continuat să forțeze la maximum atacul. Rând pe rând, Djokovic, de două ori (`49 și `51), respectiv Vinicius (`52) au ratat ocazii uriașe pentru a marca golul izbăvitor, însă norocul n-a fost de partea „feroviarilor”. Peste doar câteva clipe, același Djokovic ratează o ocazie monumentală, șutând lamentabil peste „transversală” dintr-o poziție ideală, după o incursiune de maestru a lui Camora (`55).


Înghesuiți în propriul careu, oaspeții au început să tragă de timp încă din primele minute ale reprizei secunde, în timp ce deciziile arbitrilor au dat drumul corului de fluierături din tribune. De altfel, spectatorii s-au prins din nou de cap după o altă ocazie incredibilă a favoriților, Rondon șutând extrem de slab din centrul careului, fix în brațele portarului (`60). Cu posesia net de favoarea lor, vișinii nu au luat nici măcar o clipă piciorul de pe pedala de accelerație, iar Omrani își arată din nou clasa!

Mateo Susic pătrunde excelent pe partea dreapta de atac a CFR-ului, iar mingea ajunge miraculos la vârful francez, care îl execută din nou pe Nenad Eric cu o bijuterie de gol, cu călcâiul (`76)! La 3-1, Gruia fierbe, dar elevii lui Petrescu nu se opresc din atac, același Omrani încercând o nouă găselniță de mare rafinament, mingea lovindu-se însă de bară. Spectatorii fac valuri în tribune, minutele se scurg în favoarea gazdelor, iar kazahii, în ciuda micuței galerii din peluză, nu se regăsesc nici în ultimele minute de joc. Ultima zvâcnire a oaspeților este și ultima fază a partidei, Arlauskis reținând cu multă siguranță un balon periculos trimis cu capul de kazahi.


CALIFICARE CFR Cluj, seară fantastică în Gruia, după un meci absolut fabulos făcut de băieții lui Dan Petrescu, la capătul căruia Omrani a fost ovaționat la scenă deschisă! Vișinii sărbătoresc acum, dar de mâine gândul lor va merge spre israelienii de la Maccabi Tel Aviv, adversarii din turul secund al Ligii Campionilor.

CFR 1907 Cluj 3-1 FC Astana (2-1)

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu, Cluj-Napoca
Spectatori: cca. 9.000
Marcatori: Omrani 10, 73; ag. Postnikov 26 / Murtazayev 4
Cartonașe galbene: -
Arbitri: Alexander Harkam / Andreas Witschnigg, Andreas Staudinger / Christian-Petru Chiochirca (toți din Austria)
Observatori: Levan Paniashvili (Georgia), Zoran Cvrk (Croația)


CFR 1907 Cluj (4-3-3)
G. Arlauskis - M. Camora (cpt.), A. Burcă, P. Vinicius, M. Susic - J. Culio, M. Bordeianu, D. Djokovic - B. Omrani (M. Pereira 84), M. Rondon (V. Costache 66), C. Deac (O. Hoban 86) / Antrenor: Dan Petrescu

FC Astana (4-1-4-1)
N. Eric (cpt.) - A. Beysebekov (M. Anicic 81), L. Simunovic, E. Postnikov, A. Rukavina - Y. Logvinenko - R. Murtazayev, R. Sigurjonsson (R. Janga 82), I. Maevski, M. Tomasov (F. Mubele 62) - D. Rotariu  / Antrenor: Roman Hrygorchuk

Ultimele Stiri
abonare newsletter