Sport

CFR Cluj începe aventura europeană. Petrescu are un singur gând: "Mă interesează doar calificarea"

CFR Cluj va juca marți, de la ora 16:00, împotriva celor de la FC Astana în manșa tur din turul 1 preliminar al Ligii Campionilor.

Trupa pregătită de Dan Petrescu a plecat la Astana fără George Țucudean, golgheterul din ultimele două sezoane având din nou probleme de sănătate. Campionii României vor juca pe un teren sintetic pe care multe formații importante din Europa au avut probleme în ultimele sezoane, iar meciul va fi programat la ora locală 19:00, fiind trei ore diferență de fus orar între cele două țări.

Dan Petrescu a fost nemulțumit încă de la tragerea la sorți de adversarul primit, dar cu toate astea are încredere în jucătorii lui și va face tot posibilul pentru calificare:


”Astana este o echipă pe care nu o voiam. Ei au experiența ultimelor sezoane europene, au un buget uriaș... cu toate astea sper să-i eliminăm. Mă interesează să ne calificăm, restul nu contează”, a declarat tehnicianul campioanei.

Juan Emannuel Culio, unul dintre cei mai importanți jucători din linia mediană a celor de la CFR Cluj în ultimele două sezoane, a declarat că își dorește extrem de mult să ajungă din nou în gurpele Champions League:


”Liga Campionilor este o competiție specială pentru mine, sunt foarte motivat pentru că sunt aproape la finalul carierei mele și vreau să intru în grupele Ligii Campionilor”, a declarat mijlocașul sud-american.

Culio și-a aminitit și de meciurile disputate de CFR Cluj în stagiunea 2008/2009 în Liga Campionilor și a rememorat meciul superb făcut pe Olimpico din Roma.


”Mă uit și acum la meciul de pe Olimpico, primul meci pentru club și pentru mine în Liga Campionilor...a fost ceva incredibil atunci. Este foarte greu să mergem în grupe acum, dar în fotbal nu se știe niciodată ce se poate întâmpla. Dacă nu se va putea în Liga Campionilor, trebuie să mergem mai departe în grupele Ligii Europa”, a completat mijlocașul celor de la CFR Cluj.

Fotbaliștii de la CFR Cluj au avut de zburat aproximativ 5 ore până în Kazakhstan, dar clubul a oferit toate condițiile pentru un zbor cât mai plăcut. Formația din Gruia a angajat o firmă specializată în deplasări pentru a avea toate condițiile, un lucru care destul de rar la echipele din România. Campionii s-au deplasat cu un Charter Boeing 737, comandat special cu 56 de locuri busniess class.


Întreaga delegație a celor de la CFR Cluj va fi cazată la Hilton Astana, un hotel de cinci stele care oferă condiții de lux. Oficialii celor de la CFR Cluj au cheltuit aproximativ 120.000 de euro pentru această deplasare care poate duce echipa cu un pas mai aproape de grupele Champions League.

FC Astana a câștigat titlul de campioană în ultimele 5 sezoane din Kazakhstan și a evoluat în stagiunea precendetă în grupele UEFA Europa League. Trupa din Kazakhstan a fost eliminată atunci de Dinamo Zagreb în turul 3 din Champions League.


Adversara celor de la CFR Cluj a ajuns de fiecare dată în ultimele patru sezoane în grupele Europa League sau Champions League și au reușit să învingă echipe precum Rennes, Celtic Glasgow sau Legia Varșovia și au remizat în fața unor echipe precum Benfica sau Atletico Madrid pe teren propriu

Lotul deplasat de CFR Cluj în Kazakhstan:

Portari: Vâtcă, Arlauskis

Fundaşi: Susic, Peteleu, Mureşan, Vinicius, Horj, Burcă, Camora

Mijlocaşi: Sylla, Djokovic, Aurelio, Culio, Bordeianu, Hoban, Mailat, Deac, Perreira, Păun

Atacanţi: Rondon, Costache, Omrani

Lista B: Hindich, Ispas, Milandru, Ad. Pop

Vor absenta: Fernandez, Andrei Radu, Ţucudean, Petrila, Itu

abonare newsletter