Sport

CFR Cluj, în vacanță și nu prea cu FCSB! Unii se relaxează deja, alții își joacă ultima carte

Cu Țucudean, Bordeianu sau Culio deja în vacanță, în timp ce veteranii Camora și Deac sunt și ei incerți, Dan Petrescu merge cu rezervele, dar la victorie la București pentru duelul cu FCSB – ultimul din acest sezon pentru „feroviari”.

Fără doar și poate, este cel mai relaxat derby pentru fostul internațional de când ocupă postul de antrenor al CFR-ului, echipă care și-a adjudecat deja cel de-al doilea titlu consecutiv după victoria la limită, 1-0, cu CSU Craiova, cu o etapă înainte de final. Astfel, vișinii vor merge mai degrabă în vacanță pe Arena Națională. Cu toate acestea, „Bursucul” dorește să termine campionatul neînvins: șapte victorii și două remize a strâns CFR Cluj în acest play-off.

Primele trei zile au fost grele, toți am petrecut, și ei, și eu, dar nu vrem să ne facem de râs la ultimul meci. Suntem campioana României și jucăm împotriva echipei de pe locul secund. Cred că a fost prima săptămâna la CFR Cluj în care am fost relaxat, n-am pregătit meciul nici cu prea multe vizionări sau discuții individuale. M-am gândit și la jucătorii care au evoluat meci de meci și au obosit, vreau să dau șansa altora, care au jucat mai puțin. Este un meci în care putem vedea dacă au valoare să continue la CFR. Jucători ca Hoban sau Males, le va fi greu, dar trebuie să arate că sunt capabili să ajute CFR și în sezonul viitor”, a declarat Petrescu, la conferința de presă premergătoare duelului de duminică seară.


„Bursucul” se gândește deja la transferuri

Încă de la revenirea în Gruia, Petrescu nu s-a ferit să critice transferurile făcute de predecesorii săi. Lang Ádám, Jesus Fernandez sau Mate Males, dar mai ales Robert Tambe, Giuseppe de Luca sau Julio Baptista s-au dovedit a fi transferuri neinspirate pentru „feroviari”. Derby-ul cu FCSB ar putea fi „ultimul tren” pentru o bună parte dintre actualii jucători ai CFR-ului. Printre ei se află și Alex Ioniță, jucător pe care „Bursucul” l-a criticat deschis după ce a dezvăluit că s-ar întoarce la Rapid București, chiar dacă rapidiștii abia au promovat în Liga a 2-a.

„Au fost întâlniri, ședințe, mi-am exprimat dorința de a aduce jucători. Dar va fi greu fără bani să aducem jucători de calitate, și cu bani este greu! Trebuie să găsim sigur un fundaș dreapta, contractul lui Cristi Manea se termină. Sper să rămână Boli, să prelungim împrumutul lui măcar până în iarnă, să aducem 2-3 mijlocași, 2-3 atacanți, deci vreo 5-6 jucători în total și cel puțin doi jucători U21 cu o valoare ridicată. Știu ce jucători vreau, dar dacă voi greși sau voi alege bine, va rămâne de văzut. Sunt și străini, și din campionatul intern.


Un antrenor se consultă cu conducerea, dar el decide, când vin rezultatele proaste, antrenorul plătește. În niciun caz nu m-am gândit la Stanciu, nu ne permitem un salariu de nivelul său, nu am vorbit niciodată nici de Budescu. [...] Dacă atât de puțin își dorește (n.red. Ioniță la Rapid), cred că nu este bine pentru el, cred că ar fi bine să vrea măcar la Liga 1! Nimeni nu îl va da afară, eu cred în abilitățile sale, dar trebuie să-și schimbe atitudinea!”, a punctat tehnicianul campioanei.

FCSB - CFR 1907 Cluj se dispută duminică, la București, pe Arena Națională. Partida va putea fi urmărită în direct pe Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look Plus.


CITEȘTE ȘI: CFR CLUJ, CAMPIONII, CAMPIONII! „Valuri” ca la Rio în Gruia, trofeul suprem rămâne la Cluj!

CITEȘTE ȘI: VIDEO Imaginile bucuriei la CFR Cluj: fiesta s-a dezlănțuit pe gazonul arenei din Gruia! Declarațiile campionilor

abonare newsletter