Sport

Bogdan Lobonț, făcut PRAF de un antrenor care a reușit o promovare cu ”U” Cluj: „Arată ce poți, mă copil răsfățat!”

Înfrângerea dramatică cu Ripensia Timișoara, 2-3, a tulburat din nou apele în curtea Universității Cluj. Bogdan Lobonț a intrat în vizorul unui antrenor legendar al fotbalului românesc.

Ioan Sdrobiș (73 de ani), fost antrenor la Oțelul Galați, CSM Reșița, Jiul Petroșani sau Farul Constanța, dă de pământ cu tehnicianul Universității, pe care îl numește „copil răsfățat”. Cel poreclit „Părintele” este omul care a stat pe bancă în sezonul 1991-92, la finele căruia Universitatea Cluj a reușit promovarea în prima ligă. Sdrobiș este mâhnit pe declarațiile lui Lobonț, care a spus că „fotbalul românesc a rămas la metode comuniste, sovietice”, și spune că este sunat de clujeni care i se plâng că Universitatea va rata promovarea tocmai în anul Centenarului.

„Cum să spui că tu nu ai metode comuniste, că bla bla bla? De aia nu promovezi, măi domnule portar, că așa o să rămâi mereu, portar, și atât! Nu mă dau eu mare, dar acum m-a călcat pe creier și pe suflet! Auzi, zice că a fost în Italia, că are alte obiceiuri... păi, arată, mă copil răsfățat! Înseamnă că n-ai învățat nimic, că joci doar cu mingi lungi, ura și la gară!


Mă sună oamenii din Cluj supărați că vor rata promovarea, te crucești, au fost situații penibile. Pentru mine, din momentul acesta, Lobonț va rămâne doar un portar bun, poate el să ajungă ca Mourinho, eu asta îi doresc. Răstoarnă biblioteca, dacă ai valoare, arată ce poți, că tu ai făcut performanțe ca jucător, tot atunci când era fotbalul sovietic”, a declarat Sdrobiș, potrivit Gazetei Sporturilor.

„Eu sunt un altfel de antrenor față de stilul comunist, cum e obișnuit fotbalul românesc. [...] Din 2000 sunt plecat din România, nu e nevoie să repet traseul pe care l-am făcut: 6 ani la Ajax, un an la Fiorentina, nouă ani și jumătate la AS Roma. [...] Fotbalul românesc este obișnuit în continuare cu stilul sovietic! Eu sunt Bogdan Lobonț și nu o să mă schimb, știu unde vreau să ajung și o să ajung acolo, timpul o să demonstreze, indiferent de parcurs!”, a declarat „Lobby” după fluierul final al partidei cu „Ripi”.

abonare newsletter