Sport

Suporterii au cerut explicații echipei, Lobonț rămâne pe poziții: „Vina este în totalitate a mea, nu mă gândesc la plecare!”

Înfrângerea de pe teren propriu cu CS Mioveni, 1-2, a pus capăt răbdării fanilor Universității Cluj. Pentru o bună parte dintre suporteri, partida s-a terminat mult mai târziu după fluierul de final al „centralului”.

În ciuda jocului modest, pragmatic, primele cinci meciuri ale Universității din era Lobonț s-au sfârșit cu bine pentru „șepcile roșii”, iar punctajul maxim și poziția din clasament i-au făcut pe fani să uite de „scârțâielile” din tactica echipei. Dar cum nici norocul nu ține până la nesfărșit, iar ideile fostului internațional au fost ghicite și anihilate de antrenorii adverși, după 0-0 cu FC Argeș și 0-1 cu Petrolul, buba a explodat în timpul confruntării cu Mioveniul lui Oprița.

Imediat după primul gol al oaspeților, cei circa 3.500 de fani de pe Cluj Arena au „erupt” la unison, cerând demisia lui Lobonț. Fanii din Peluza Șepcile Roșii au plusat, scandând de mai multe ori numele fostului interimar Mircea Cojocaru. Fără idei clare în ofensivă, cu un joc haotic și multe greșeli personale, nici jucătorii Universității nu au scăpat de furia suporterilor. Aceștia au fost „băgați în ședință” minute în șir de fanii deranjați de prestația din teren a celor de la care așteaptă cu mari speranțe promovarea în primul eșalon în an Centenar. O parte dintre ei s-au regrupat apoi în fața statuii lui Mircea Luca, așteptând explicații de la Lobonț și managerul general al echipei, Ioan Ovidiu Sabău.


Lobonț își toarnă cenușă în cap

În timp ce Sabău discuta cu o mică „delegație” a suporterilor, departe de ochii presei, „Lobby” avea privirea țintită în camera de filmat, rezistând valului de întrebări din partea ziariștilor. Fostul portar și-a asumat întreaga vină pentru parcursul nefast din ultimele etape, însă nu se gândește la plecare. Dacă până acum îi altoia pe jurnaliști că pornesc mereu de la părțile negative, de data asta tocmai Lobonț a fost cel care și-a început discursul cu cuvintele... „din păcate!”.

„Din păcate, am pierdut, dar înfrângerea face parte din parcursul nostru. Jucătorii nu au nicio vină, responsabilitatea și vina îmi aparțin mie în totalitate! [...] Reacția suporterilor este normală, sunt conștient că sunt un antrenor la început de drum. Sunt antrenori cu nume mari din fotbalul mondial care sunt contestați, vă dau două exemple, Spalletti la Inter și Sarri la Chelsea. Nu mă miră că mi se cere demisia! Asta este realitatea, în trei partide am obținut un singur punct, nici în primele patru etape nu am avut un joc strălucit, dar am reușit să obținem toate punctele. Dar să nu uităm că nu suntem nici Barcelona, nici Real Madrid, suntem ”U” Cluj, avem jucători cu calitate. [...] ”U” Cluj nu stă în absolut niciun jucător, ”U” Cluj este ”U” Cluj, indiferent cine îmbracă tricoul sau costumul echipei! [...] Nu mă gândesc la plecare, de ce să mă gândesc? Dacă o să se ajungă şi la chestia asta, va face parte din cariera mea. Nu o văd ca pe un punct negativ, e un punct pozitiv care o să-mi fie de mare folos pe viitor, indiferent cât o să stau la Universitatea Cluj”, a declarat Lobonț la conferința de presă după înfrângerea cu Mioveni.


În urma eșecului cu CS Mioveni, Universitatea Cluj rămâne cu 57 de puncte, dar coboară – momentan – pe locul patru, putând fi depășită, astăzi, de Petrolul Ploiești. Următorul joc al „studenților va avea loc peste doar trei zile, marți, în deplasare, împotriva fostei prim-divizionare Daco-Getica București.

Ultimele Stiri
abonare newsletter