Sport

Se conturează cinci succese naționale ale sportului clujean? Declarații de dragoste: „Universitatea va promova, CFR va lua titlul!”

Echipele de fotbal și baschet din Cluj-Napoca sunt în pragul unor performanțe istorice pentru sportul clujean.

Chiar dacă a pierdut pe terenul campioanei en-titre, CSM Oradea, scor 63-75, U-BT Cluj-Napoca păstrează în continuare șanse pentru a obține titlul în Liga Națională de Baschet Masculin. De asemenea, băieții lui Mihai Silvășan sunt în careul de ași al Cupei României, Final Four-ul urmând să se joace la Cluj-Napoca. De asemenea, în liga secundă, ”U” Cluj este favorită la promovare, în timp ce în primul eșalon CFR Cluj este lider, cu prima șansă la titlu. Dacă punem la socoteală și parcursul fetelor de la Olimpia Cluj, care domină de aproape un deceniu fotbalul feminin din România, orașul de pe malul Someșului s-ar putea pregăti de cinci succese istorice, pe care le dorește și primarul Emil Boc.

„Cred că echipa coordanată de Lobonț, de Sabău, de Radu Constantea, de universități, prin Cosmin Irimieș, va face o treabă minunată, iar eu îi asigur că ceea ce noi ne-am angajat să facem, ca principali refondatori ai Universității Cluj, vom asigura suportul financiar pentru revenirea în prima ligă”, a punctat Emil Boc, la un post de radio local.


Acesta a precizat că, spre deosebire de anul trecut, „studenții” ar urma să primească 3 milioane de lei de la bugetul local pentru a sărbători cum se cuvine Centenarul clubului. Cu toate acestea, le ține pumnii și rivalilor din Gruia, dorind ca trupa pregătită de Dan Petrescu să cucerească cel de-al doilea titlu consecutiv în Liga 1.

„În egală măsură le doresc mult succes și celor de la CFR, să câștige titlul, ar fi un mare avantaj pentru oraș, au un culoar bun! Ce minunat ar fi ca la Cluj să avem revenirea în prima ligă a lui ”U” Cluj, câștigarea titlului național de către CFR, câștigarea titlului național și a Cupei României la baschet de către U-BT, câștigarea titlului național la fotbal feminin de către Olimpia Cluj! Sunt reușite pe care trebuie să le aplaudăm noi, clujenii, să fim alături de echipele noastre, oricare ar fi ele. Evident, nu-mi propun să împac suporterii, dar să ne respectăm în oraș, să ne susținem cu eleganță și entuziasm echipele, că e vorba de fotbal, baschet, handbal, nu contează”, susține edilul.


Acesta a dezvăluit că a fost prezent în Gruia la meciul câștigat de naționala României împotriva selecționatei Insulelor Feröe, 4-1. „L-am văzut pe Cosmin Contra foarte mobilizat, cu vână serioasă în ceea ce vizează echipa națională. Tot ce pot spune e hai România!”, a precizat Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter