Sport

Spectacol fotbalistic în România - Insulele Feröe. CFR-istul Deac a deschis balul în Gruia

"Tricolorii" au rezolvat soarta partidei încă din primele 30 de minute.

Surprinzător, în ciuda avântului ofensiv promis de băieții lui Contra înaintea partidei, debutul primei reprize a fost mult mai echilibrat decât se preconiza. Iar feröezii au prins curaj, având chiar o fază la care fundașii români au fost ridiculizați. Titularizat de Contra, "feroviarul" Cipri Deac a profitat însă de șansa oferită de selecționer, calmând în scurt timp "tupeul" oaspeților. După o incursiune în dreapta a lui Stanciu, urmată de o centrare deviată de Keserü, jucătorul CFR-ului a deschis scorul în Gruia cu un șut simplu din careul mic (`26). Au urmat câteva minute de asediu la poarta feröezilor, făcuți groggy în doar cinci minute. Dubla lui Keserü (`29, `33) din două goluri aproape similare a dus scorul la 3-0, cea de-a doua reușită a orădeanului venind după o centrare a aceluiași Deac. Odmar Faero a bifat primul șut pe poartă al feröezilor, care au redus imediat din handicap după un penalty transformat de Davidsen în urma unei țineri a lui Moți (`40).

Intrat la pauză în locul sărbătoritului Romario Benzar, Ianis Hagi a ratat primul gol la Națională, executând defectuos după o centrare ideală de pe flancul drept (`51). Același Hagi a prins un șut năprasnic de la circa 20 de metri, respins in extremis de Nielsen (`60), care nu a putut fi învins nici de Pușcaș din trei metri. Vârful lui Palermo s-a revanșat însă doar câteva minute mai târziu, marcând cu o execuție de mare finețe, sub "transversală" (`64). Deși s-au creat mai multe faze de gol, atât de partea oaspeților, curajoși și ieșiți la atac, cât mai ales de partea trupei lui Contra, scorul de pe tabelă a rămas intact până la fluierul final al "centralului" turc.


În urma victoriei din această seară, 4-1, România acumulează primele trei puncte în grupa F a calificărilor la Campionatul European din 2020. Cu un lot tânăr în teren, Denis Man debutând la rândul său în echipa de seniori, selecționata lui Contra așteaptă cu mult optimism duelul din iunie cu Norvegia.

România 4-1 Insulele Feröe (3-1)

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu (CFR), Cluj-Napoca
Spectatori: 12.500
Marcatori: Deac `26, Keserü `30, `33, Pușcaș `64 / Davidsen `40 pen.
Cartonașe galbene: Stanciu `16, Moți `39, Chipciu `47, Grigore `85 / Olsen `86
Arbitri: Halil Umut Meler - Esat Sancaktar, Ibrahim Caglar Uyarcan - Mete Kalkavan (toți din Turcia)
Observatori: Igor Pristovnik (Croația), Esterházy Márton (Ungaria)


România (4-4-2)
C. Tătărușanu (cpt.) - N. Bancu, C. Moți, D. Grigore, R. Benzar (I. Hagi `45) - A. Chipciu, R. Marin, N. Stanciu (D. Man `77), C. Deac - C. Keserü (A. Cicâldău `69), G. Pușcaș
Antrenor: Cosmin Contra

Insulele Feröe (4-4-1-1)
G. Nielsen - V. Davidsen, O. Faero, A. Gregersen, G. Rólantsson - R. Joensen, H. Vatnsdal (R. Baldvinsson `28), B. Hendriksson, K. Bartalsstovu (A. Frederiksberg `17) - H. Hansson (S. Vatnhamar `77) - K. Olsen
Antrenor: Lars Olsen

Ultimele Stiri
abonare newsletter