Sport

În goană după puncte! Dueluri cruciale în weekend pentru toate cele șase echipe clujene

De la primul eșalon până în Liga a 3-a, formațiile clujene de fotbal au parte de partide tari în acest sfârșit de săptămână.

sursă foto: Digisport sursă foto: Digisport

Primii în „horă” vor intra grupările din Seria a V-a a ligii terțe. Toate cele patru grupări angrenate își dispută meciurile vineri după-masă, de la ora 15:00, echipa secundă a campioanei fiind singura care joacă „acasă”. După trei partide consecutive fără victorie în urma cărora a căzut pe locul 5, CFR Cluj II nu își permite pași greșiți în confruntarea cu „lanterna roșie” CS Iernut. Întâlnirea cu codașa seriei este prilejul oportun pentru tinerii ceferiști să își îmbunătățească moralul după șirul nefast de rezultate.

Neînvinși de cinci partide, mai precis de la mijlocul lunii noiembrie, „virușii verzi” au parte de o deplasare grea la Miercurea Ciuc, împotriva unei echipe care, aflată la doar trei puncte de liderul Comuna Recea, trage din greu la promovare. Aflată pe locul 4, cu 37 de puncte, la doar două „lungimi” de ultima treaptă a podiumului, ocupată de Minaur Baia Mare, Sănătatea Cluj este într-o formă excelentă în acest sezon, motiv încurajator pentru băieții lui Kis Csaba și Dan Matei să spere la un rezultat pozitiv în Harghita.


Nu vor avea parte de un meci ușor nici turdenii de la Sticla Arieșul. Doar două puncte îi despart pe băieții lui Constantin Olariu de următoarea clasată, Avântul Reghin, pe care o vor întâlni vineri. O eventuală victorie în Mureș ar putea conta decisiv în conturizarea unui sfârșit de campionat relaxat, fără emoții în privința retrogradării. Tot la trei puncte speră și Unirea Dej în deplasarea din Sibiu, o victorie împotriva penultimei clasate Gaz Metan Mediaș II echivalând cu o ușoară distanțare de „zona fierbinte” a seriei. Dejenii sunt primii peste „linie”, la egalitate de puncte (19) cu Odorheiu Secuiesc, prima echipă aflată în zona locurilor retrogradabile.

Derby incendiar la Ploiești pentru ”U”

După 0-0 pe Cluj Arena cu o altă nucă tare a ligii secunde, FC Argeș, trupa pregătită de Lobonț merge în infernul de pe „Ilie Oană” pentru un nou duel dificil. Invincibil la cârma Universității, Lobonț are încredere maximă în băieții săi că vor obține toate cele trei puncte puse în joc, vitale în lupta pentru promovare. Cu un nou antrenor pe bancă în persoana lui Gigi Mulțescu – pentru a patra oară la conducerea „găzarilor” – petroliștii promit spectacol în meciul de sâmbătă seară (de la ora 18:30, pe DigiSport 1, TelekomSport 1 și LookSport).


Nici „șepcile roșii” nu se lasă mai prejos, nu mai puțin de 700 de fani clujeni fiind așteptați la duelul de tradiție al eșalonului secund. În meciul tur, în fața a peste 6.000 de spectatori, trupa pregătită pe-atunci de Adrian Falub a învins, cu mari emoții în prelungiri, scor 3-2, la capătul unui joc care părea rezolvat încă din minutul 50, la scor de neprezentare pentru „studenți”. Fără Goga, suspendat după „roșul” din meciul cu piteștenii, duelul din Prahova este un test al rezistenței pentru Lobonț&Co. în ecuația promovării.

Petrescu, primul meci oficial de la revenire

Toată presiunea pe „Bursuc”! A spus-o chiar fostul internațional care, deși a semnat contractul cu „feroviarii”, a recunoscut că nu înțelege de ce a fost rechemat în Gruia, în condițiile în care echipa mergea „brici” sub comanda lui Minteuan. Lider în Liga 1 de luni bune, CFR Cluj pare să aibă o misiune facilă în confruntarea de sâmbătă seară cu Astra Giurgiu (de la 21:30, pe DigiSport 1, TelekomSport 1 și LookSport). Cu gândul mai degrabă la salariile restante, motiv pentru care au refuzat să se antreneze, dar și la sesizarea FRF după meciul suspect cu FCSB, 0-2, „astralii” pot deveni carne de tun în confruntarea din Gruia.


La patru puncte de principala urmăritoare, CSU Craiova (29 de puncte), campioana are toate premisele să culeagă toate cele trei puncte în disputa cu elevii lui Costel Enache. O nouă victorie ar apropia „feroviarii” de cel de-al doilea titlu consecutiv, garantat de unii specialiști după revenirea lui Dan Petrescu. Cu toate acestea, ultimele două întâlniri pe malul Someșului dintre cele două formații s-au terminat la același scor, 1-1, precedenta partidă soldându-se ulterior cu demiterea lui Toni Conceicao.

abonare newsletter