Sport

Victorie uriașă pentru România în fața Cehiei, scor 3-2. Irina Begu și Monica Niculescu au adus victoria, la dublu

România a învins Cehia, deţinătoarea trofeului, cu scorul de 3-2, duminică seara, la Ostrava, după victoria dramatică a perechii Irina Begu/Monica Niculescu în faţa cuplului Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, cu 6-7 (2), 6-4, 6-4.

România este pentru a doua oară în istorie în semifinalele Cupei Federaţiei, după ediţia din 1973. Cuplul Irina Begu (locul 35 WTA la dublu) / Monica Niculescu (locul 51 WTA) a învins, duminică, perechea Katerina Siniakova (locul I WTA de dublu) / Barbora Krejcikova (locul 2 WTA), cu scorul de 6-7 (2), 6-4, 6-4, aducând punctul victoriei cu 3-2 în confruntarea cu deţinătoarea trofeului, Cehia.

România a învins Cehia, deţinătoarea trofeului, cu scorul de 3-2, la Ostrava, după victoria dramatică a perechii Irina Begu/Monica Niculescu în faţa cuplului Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, scor 6-7 (2), 6-4, 6-4.


După 1-1 la finalul primei zile, Simona Halep a adus României a doua victorie în primul meci de duminică și tricolorele au trecut. Simona a învins-o pe Karolina Pliskova după un meci maraton, de două ore și 39 de minute, scor 6-4, 5-7, 6-4. Mihaela Buzărnescu putea aduce calificarea României încă din al doilea meci de simplu dar a pierdut fără drept de apel în fața Katerinei Siniakova (învinsă sâmbătă de Simona Halep). A fost 6-4, 6-2, la capătul unui meci care a durat doar o oră și 20 de minute.

Semifinalista s-a decis în meciul de dublu, câștigat în 3 seturi de Irina Begu și Monica Niculescu. Pentru echipa României de Fed Cup urmează duelul cu Franța, din semifinale.


Lotul echipei României de Fed Cup pentru întâlnirea de la sfârşitul săptămânii este format din jucătoarele Simona Halep (numărul 3 WTA), Mihaela Buzărnescu (29 WTA), Irina Camelia Begu (75 WTA), Ana Bogdan (105 WTA) şi Monica Niculescu (106 WTA).

Din echipa Cehiei fac parte jucătoarele Karolina Pliskova (5 WTA), Katerina Siniakova (nr. 1 în clasamentul de dublu WTA), Barbora Krejcikova (nr. 2 în clasamentul de dublu WTA) şi Marketa Vondrousova (nr. 72 WTA).


Cehia a câştigat ambele meciuri jucate cu România până acum în Fed Cup, în 1980 în Berlinul de Vest, cu 2-1, în sferturile Grupei Mondiale, şi în 2016, la Cluj-Napoca, scor 3-2, în primul tur al Grupei Mondiale.

Fanii români au făcut show înainte de meciul cu Cehia din Fed Cup.


Emil Boc a fost liderul galeriei din Ardeal.

Simona Halep și celelalte jucătoare din echipa de Fed Cup a României s-au simțit ca acasă în Cehia. La meciul din grupa Mondială a Fed Cup, disputat la Ostrava, câteva sute de români au făcut deplasarea, iar 300 dintre ei au venit tocmai de la Cluj. Se pare că sprijinul lor acestora a fost de real folos, mai ales pentru Simona Halep, care a spulberat-o pe Katerina Siniakova, 6-4, 6-0.
„Suntem vreo 300 de români aici, cei mai mulți de la Cluj, dar și din alte părți ale țării. Ne bucurăm că am putut fi alături de echipa României, să arătăm Europei și lumii că avem o echipă extrem de valoroasă, fetele sunt minunate. Astăzi avem un rezultat bun și mâine ne ducem la victorie. Eu zic că și Miki a jucat foarte bine. Asta este, a fost o mică diferență. Până la urmă, Simona a recuperat și suntem la egalitate, iar mâine, cu Simona și cu Miki în teren, vom câștiga, 3-1 după primele două meciuri. Avem, cum să nu? Mai avem, bineînțeles că mai avem, doar de atâtea ori au fost fetele la Cluj și am venit și noi. Și la bine, și la greu, alături de români, alături de fetele noastre minunate. Și alaturi de maestrul Halep, căruia îi mulțumim încă o dată pentru că ne-a dat șansa nouă, românilor, prin Simona, să fim atât de bucuroși și de fericiți”, a spus Emil Boc, potrivit digisport.ro.

Înarmaţi cu tobe, steaguri şi eşarfe, fanii şi-au făcut încălzirea înainte de meciul cu Cehia. Emil Boc, primarul Clujului, a venit special la meci şi este liderul galeriei din Ardeal.


Primarul Emil Boc este un fan al tenisului și, în ultimii ani, echipa de Fed Cup a României și Simona Halep au disputat mai mult meciuri în Sala Polivalentă (BTArena) din Cluj-Napoca.

Recent, primarul Emil Boc a discutat cu Ion Țiriac despre organizarea la Cluj a unui turneu feminin important, cu premii de 1 milion de euro.
Cristian Tudor Popescu, jurnalist și mare amator al sportului alb, sugera recent că Clujul ar putea deveni capiala tenisului românesc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter