Sport

Simona Halep și Marius Copil vin să joace la Cluj

Cei mai bine clasaţi jucători români de tenis, Simona Halep, la feminin, şi Marius Copil, la masculin, vor juca, la Cluj-Napoca, pe data de 15 iunie, într-un meci demonstrativ, împotriva jucătorilor italieni Flavia Pennetta şi Fabio Fognini.

Confruntarea dintre echipa României și echipa Italiei va cuprinde trei meciuri și anume: simplu feminin: Simona Halep vs. Flavia Pennetta; simplu masculin: Marius Copil vs. Fabio Fognini și dublu mix: Simona Halep, Marius Copil vs. Flavia Pennetta, Fabio Fognini

Marius Copil a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că se apropie de visul său de a figura între primii 50 de jucători în clasamentul ATP.
„Mă apropii de un vis, de a intra în primii 50. Sper să nu mai dureze mult şi să fac şi acest pas. Îmi doresc ca până la meciul demonstrativ de la Cluj să am cea mai bună clasare a mea de până atunci. Dar mai este mult timp şi o să fac, cu siguranţă, puncte destule şi sper să vin cu un clasament nou cât mai bun”, a spus Marius Copil.


În acest moment, Simona Halep se clasează pe locul 3, potrivit clasamentului WTA dat luni publicității. Tenismena a pierdut două poziţii în ierarhia mondială, aceasta fiind cea mai importantă alunecare în clasament pentru româncă, după data de 8 mai 2017, când Halep ajungea de pe 4 pe 8.

Simona Halep este una din cele mai valoroase sportive din istoria României. În această săptămână se împlinesc 5 ani de când e în TOP 10 WTA. A fost clasată pe primul loc mondial după ce anul trecut a câștigat turneul de Grand Slam de la Roland Garros și are 18 titluri WTA. Simona s-a întâlnit cu Flavia Pennetta în teren de 6 ori până acum, scorul confruntărilor fiind 4-2 în favoarea Flaviei.


Marius Copil se află în prezent la cea mai bună clasare din cariera sa: el a urcat patru poziții în clasamentul ATP, de pe locul 60 pe 56, după ce a ajuns în turul secund la Australian Open.

Soții Flavia Pennetta și Fabio Fognini sunt unii din cei mai buni jucători de tenis ai ultimilor ani, au prezențe constante în fazele finale ale marilor turnee. Pennetta a fost prima jucătoare din Italia care a reușit să ocupe locul 1 în clasamentul mondial de tenis, iar Fognini are 9 titluri ATP (din care 1 turneu de Grand Slam la dublu). Este momentan pe locul 15 ATP, având cea mai buna clasare a carierei pe locul 13 ATP. Câștiguri sale din tenis sunt de peste 11.5 mil $ și nu în ultimul rând a reușit 3 victorii împotriva lui Rafael Nadal.

Ultimele Stiri
abonare newsletter