Sport

Victorie mare la București pentru baschetbaliștii de la U-BT în fața Stelei

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca s-a impus în jocul din deplasare cu Steaua București, 81-73, în etapa a 10-a a Ligii Naționale, Grupa A. Clujenii și-au luat astfel revanșa după înfrângerea suferită în octombrie, la Cluj-Napoca, 67-71.

După un prim sfert excelent, dominat clar de ardeleni (21-16), elevii lui Silvășan au cedat inițiativa în sfertul secund, adjudecat de bucureșteni cu 18-13. Cu Kyndall Dykes, autor a 21 de puncte în mare formă, clujenii și-au revenit în ultimele două sferturi, ambele câștigate, cu 23-18, respectiv 24-21. Pe parchet și-a făcut apariția și Darrin Dorsey, proaspăt transferat la U-BT, autor a 8 puncte. Pe lângă Dykes și Dorsey, au mai punctat Jason Washburn (18 puncte), Stanimir Marinov (15 puncte), Kuti Nándor (9 puncte), Andrei Calnicenco (8 puncte), respectiv Tony Easley (2 puncte).

"O victorie muncită cu o echipă incomodă. Mă bucur mult că, indiferent de problemele pe care le avem în timpul meciul, arătăm caracter și mentalitate de învingători. Mă bucur că am reușit să-l introducem și pe Dorsey, chiar dacă nu a avut decât două antrenamente cu echipa", a declarat, la finalul partidei, Mihai Silvășan, antrenorul principal al U-Banca Transilvania.


După 8 victorii și doar două înfrângeri, U-BT Cluj-Napoca este pe locul 3 în clasamentul Grupei A a sezonului regulat, cu 18 puncte, la egalitate de puncte cu liderul CSU Sibiu și SCM Craiova, locul secund. În următorul meci, în data de 22 decembrie, elevii lui Silvășan vor da piept, pe teren propriu, cu cealaltă formație din București, Dinamo, codașa Grupei A cu 10 înfrângeri din tot atâtea dispute.

Ultimele Stiri
abonare newsletter