Sport

Clujenii vor pedala de Ziua Națională 100 km până la Alba Iulia, un kilometru pentru un an de la unire

O organizație de ciclism din Cluj-Napoca își dorește ca, vineri, 30 noiembrie, să realizeze un marș pe biciclete până la Alba Iulia în care clujenii să aducă un omagiu celor care au realizat unirea României în urmă cu 100 de ani.

Acum 100 de ani, în inima Ardealului, idealul întregirii naţionale a românilor se concretiza. Mai mult, modernele precepte ale acelor vremuri, de drepturi și libertăți umane și cetățenești pentru toți oameni, indiferent de etnie, religie sau sex, desăvârșeau renăscutul stat al României.

Anul acesta, am constatat că un veac a trecut peste noi toți, iar conviețuirea pașnică ne-a făcut să uităm cât de repede trece timpul.


Tocmai pentru că în acest an sărbătorim un veac de unitate, nu doar teritorială, dar și umană, parcă mai mult ca oricând va fi nevoie de un mod memorabil de a marca evenimentul. Iar Clujul ocupă un loc parcă predestinat. Aflat la 100 de kilometri de Alba Iulia, capitala emoțională a Marii Uniri, fiecare kilometru parcurs va fi cât un an de țară unită. Și ca să nu pierdem festivitățile din Alba-Iulia, clujenii vor parcurge cei 100 km pedalând.

Astfel, C.S. Interteam, organizează un eveniment sportiv de masă, prin care doresc să fie un marș de biciclete de la Cluj-Napoca la Alba Iulia, astfel promovănd totodată deplasarea pe bicicletă ca o alternativă sănătoasă și ecologică de transport.


Evenimentul va avea loc în data de: 30 Noiembrie, cu pornirea din p-ța Unirii la ora: 08:00. Traseul evenimentului: Cluj-Napoca - Turda - Aiud - Teius - Cetatea Alba Carolina la ora 14. Pe traseu cicliștii vor avea patru puncte de alimentare la fiecare 20 km.

Ultimele Stiri
abonare newsletter