Sport

Simona Halep pierde finala la Cincinnati în faţa olandezei Kiki Bertens

Simona Halep, numărul unu mondial, a fost învinsă de olandeza Kiki Bertens, cu 2-6, 7-6 (6), 6-2, în finala turneului WTA de la Cincinnati (Ohio).

Românca s-a declarat învinsă după un meci jucat în două ore şi 5 minute de joc, în faţa olandezei Bertens.

Simona Halep a început foarte bine meciul şi a condus cu 2-0, 3-1 şi 4-2, a reuşit un nou break, după care a încheiat primul set cu 6-2, în doar 32 de minute.


Tensiunea afișată de Simona Halep și-a spus cuvântul în cel de-al doilea set al finalei de la turneul WTA de la Cincinnati. L-a câștigat pe primul cu 6-2, dar în următorul a ajuns să fie condusă cu 1-4, moment în care a solicitat intervenția antrenorului Darren Cahill.

„Răbdare” a fost cuvântul de ordine în discursul lui Cahill, care a fost foarte liniștitor și a încercat să corecteze jocul Simonei, care a suferit schimbări după câștigarea primului set. În timpul discursului antrenorului australian, Halep își schimba racheta.


„Ce fac greșit?”, a întrebat scurt Simona Halep, care a părut nemulțumită, atunci când Cahill a răspuns: „Haide, doar ți-ai pierdut puțin răbdarea”.

În urma sfaturilor antrenorului Darren Cahill, Simona a reuşit să revină şi a egalat, 4-4, a dus setul în tiebreak, unde a avut 2-0, a pierdut patru puncte la rând (2-4), a fost condusă cu 5-3, dar a întors din nou situaţia şi a ratat o minge de meci la 6-5. Bertens a reuşit apoi trei puncte la rând şi a câştigat cu 8-6.


În decisiv, olandeza a început agresiv şi a câştigat contra serviciului în primul ghem, dar Halep a restabilit apoi egalitatea. Bertens a făcut un nou break, iar Halep a părut că cedează fizic şi psihic, în ciuda îndemnurilor lui Cahill, pierzând următoarele două ghemuri la zero. La 1-4, românca a ratat două mingi de break, care ar fi readus-o în joc, iar apoi Bertens a reuşit să obţină victoria cu 6-2.

Halep a mai jucat finala competiţiei în 2015 şi 2017, dar nici atunci nu a reuşit să cucerească trofeul.


Românca, finalistă în 2015 şi 2017 la Cincinnati, va primi un cec de 262.364 dolari şi 585 puncte WTA. Ea continuă să aibă avantaj în meciurile directe cu Bertens, 3-2. Batava obţinuse prima victorie în 2012 în semifinale la Fes, cu 6-3, 6-4, în timp ce Halep s-a impus în 2010 la turneul ITF de la Torhout (Belgia), cu 7-6 (2), 6-2, în 2016 la Wimbledon, în turul al treilea, cu 6-4, 6-3, şi în 2017, în semifinale la Roma, cu 7-5, 6-1.

Ultimele Stiri
abonare newsletter