Sport

Puiu Vălean, omul care a înființat Potaissa Turda: ”Când am pus bazele clubului, nu m-am gândit niciodată că se poate ajunge aici”

Puiu Vălean a înființat echipa de handbal masculin Potaissa Turda, în anul 2000. Însă la scurt timp Vălean a plecat în străinătate și a lăsat clubul pe mâinile lui Flaviu Sâsâeac.

sursă foto: turda news.ro sursă foto: turda news.ro

”Clubul l-am lăsat pe mâini excelente, nici nu se putea mai bine. Când am plecat, am fost dezamăgit, dar după aceea, cum s-au legat lucrurile, nu putea să fie mai bine. Ce se întâmplă aici, e exemplu pentru toată țara, ce se întâmplă aici și la Suceava. ” a declarat Puiu Vălean, pentru turdanews.ro.

Referitor la ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani la Potaissa, Puiu Vălean a declarat: „Când am pus bazele clubului, nu m-am gândit niciodată că Potaissa poate să ajungă aici. După ce a început să meargă bine, am sperat. Rezultatele le urmăresc tot timpul, partidele le pot vedea cele transmise de TurdaNews și cele transmise de EHF.”


Întrebat despre suporterii fondatorul clubului a declarat pentru aceeași sursă: „Prima dată când m-am întors acasă, în 2006, când aici nu se prea întâmpla mare lucru, am fost la un meci la Cluj și am găsit o sală goală și am zis că nu vreau să mai văd asta. Le-am spus atunci că pentru mine sportul, arta, teatru, muzică sunt un spectacol pentru public, dacă nu avem public, mai bine o lăsăm baltă. Cred că Turda e singura echipă din țară care joacă cu sala plină, meci de meci. Sportul ăsta își are rostul, se face pentru cineva, iar acel cineva se bucură și apreciază.”

 „Îmi doresc un singur lucru: armonie. Atâta vreme cât băieții care joacă aici, chiar dacă sunt din toate colțurile țării, se simt bine și există armonie lucrurile vor merge bine. Trebuie să existe armonie în conducere, între suporteri și echipă. Atâta timp cât vă simțiți bine între voi, istoria a fost scrisă.” a conchis Vălean.

abonare newsletter