Sport

Universitatea Cluj s-a reunit. ”Lupta la promovare cred că se va da între echipele cu nume”

Universitatea Cluj a încheiat vacanța de o lună şi a făcut primul antrenament.

În următoarea perioadă, “studenții” vor avea programate câte două antrenamente zilnice, urmând ca primul meci de pregătire să se desfășoare pe 4 iulie, de la ora 18:00, contra celor de la FC Avrig. De asemenea, programul mai cuprinde o partidă amicală pe 7 iulie, tot de la ora 18:00, împotriva divizionarei secunde, Luceafărul Oradea. Echipa va pleca pe 11 iulie într-un cantonament în Italia unde va rămâne timp de 12 zile. În perioada stagiului de pregătire, elevii lui Adi Falub vor disputa mai multe partide-test.

Au lipsit motivat George Florescu şi antrenorul principal, Adrian Falub, „secundul” Marius Suller conducând şedinţa de pregătire la care au asistat şi aproximativ 20 de suporteri. De asemenea, jucătorii nou veniţi în această vară au fost şi ei prezenţi pe gazonul de pe Cluj Arena, printre absenţi fiind şi Vali Lemnaru, jucător pus pe liber de oficialii lui “U”.


„Va fi mult mai dificil decât în Liga a III-a, adversarii vor fi la un nivel mai bun, dar sperăm ca după o pregătire bună să fim gata pentru ce urmează. Va fi o perioadă nu tocmai uşoară pentru noi, dar trebuie să ne pregătim bine şi să facem acelaşi lucru ca şi anul trecut, adică să promovăm. Vor fi deplasări mai lungi, dar vom face tot posibilul să câştigăm meciurile”, a spus căpitanul Gabi Giurgiu.

„Lupta la promovare cred că se va da între echipele cu nume, iar asta va face Liga a II-a mai interesantă. Nouă ne plac meciurile cu miză, avem experienţă şi sperăm să rezolvăm problema promovării cât mai repede. Va fi greu, sunt multe meciuri, multe echipe ambiţioase care vor să promoveze, dar sperăm să fim şi noi printre ele”, a spus şi Goga.


La reunirea lotului a fost prezent și Marius Coman, fostul atacant al rivalei CFR Cluj.

“La CFR am stat doar un an, nu-s cu sufletul acolo sau ceva. E un capitol închis CFR-ul pentru mine. Am venit la Universitatea ca să am şanse mai mari să joc, e o echipă de tradiţie care vrea promovarea. Sincer, aş vrea o întâlnire cu CFR în Cupa României. Încă nu am vorbit cu suporterii lui «U», dar nu cred că vor fi probleme. Mai ţin legătura cu jucătorii de la CFR, suntem prieteni, asta nu schimbă nimic că am venit la Universitatea. Am avut şi alte oferte, dar a contat că cei de aici m-au dorit foarte mult. Nu mi-am propus un anumit număr de goluri, vreau să-mi ajut cât mai mult echipa şi să promovăm. O să fie greu, dar avem valoarea necesară şi cred că vom promova la final”, au fost primele declaraţii ale lui Coman din postura de jucător al lui “U” Cluj.

abonare newsletter