Sport

Octavian Abrudan: ”Noi ne gândim deja la promovarea în Liga a II-a”

”Şepcile roşii” vor avea primul meci oficial pe data de 9 august, în Cupa României, contra echipei Unirea Dej.

Fundaşul Universităţii Octavian Abrudan a mărturisit că echipa „U” Cluj are planuri mari pentru următorul sezon.

Invitat la emisiunea ”1 la 1”, Abrudan a vorbit despre noul sezon: ”Din punct de vedere sportiv, pentru următorul sezon, ne gândim deja la promovare în eșalonul superior. Sunt convins că vor fi adversari puternici în meciurile cu noi, pentru că știm că se mobilizează echipele din același județ mult mai bine, mult mai puternic. Cred că vor fi meciuri spectaculoase, suporteri noștri vor fi mulțumiți de spectacolul care va fi pe teren, deoarece atunci când ambele echipe își doresc victoria iese un meci frumos. Eu cred că pe tot parcursul campionatului noi vom avea câștig de cauză. Trebuie însă în continuare să ne pregătim bine, să luăm fiecare meci în parte. Cunoaștem în mare echipele. Suntem familiarizați cu ele, pentru că am disputat și câteva amicale. Dar asta nu înseamnă că vom avea meciuri ușoare. Cum am spus, eu cred că fotbalul va avea de câștigat.”


”Vali Lemnaru merită să vină la U”

Întrebat de noile achiziţi, Abrudan a mărturisit: ”Eu îi cunoscut pe aproape toți din noi jucători veniți la echipă. Cu toți am jucat împreună, ori am fost adversari. Sunt jucători de valoare care este clar că ne vor ajuta să ne atingem obiectivele. Cu Vali Lemnaru eu am fost coleg chiar în sezonul când am reușit să salvăm echipa de la retrogradare, în 2013-2014. Vali a avut un sezon extraordinar atunci, pot să spun că a tras echipa după el. Este un jucător cu valoare, care ne poate ajuta foarte mult. Este foarte atașat de echipa Universitatea Cluj, suporterii, de asemenea, îl iubesc. Ar fi benefică o revenirea a lui, atât pentru club, cât și pentru el. Este bine că ne întărim echipa cu jucători care au experiență chiar și în Liga 1. Noi ne propunem an de an promovarea și este benefic pentru noi să începem să formăm de acum o echipă cât mai bună.”


Rivalele se întâlnesc în liga a III-a?

 CFR Cluj este pe punctul de a-şi înscrie echipa a doua în Liga a III-a, unde ar putea da de marea rivală, Universitatea.  ”Cât despre CFR Cluj, va depinde dacă vor trimite mai mulți jucători de la prima echipă care nu vor avea loc. Dacă va fi așa, o să fie meciuri grele deoarece adversarii vor avea jucători de valoare. Dar dacă vine un jucător din prima ligă, în liga a 3-a se simte. Dacă îşi vor înscrie echipa e clar că datorită rivalităţii vor fi meciuri interesante, puternice.” a declarat Abrudan.


O nouă regulă

 


Universitatea va da piept cu o noua regulă in liga a III-a: ”Suntem obligaţi să folosim trei jucători sub 19 ani, şi de asemenea, şi pe bancă trebuie să avem jucători care să respecte această regulă. Nouă ne convine acestă regulă, pentru că noi în concepţia noastră ne dorim să creştem tineri de valoare. Dar eu cred că această masura este binevenită şi pentru fotbalul românesc, pentru că trebuie să creştem tineri dacă ne dorim să avem o echipă naţională puternică. Un jucător se formează dacă este introdus în teren, dacă joacă alături de seniori. Tot timpul la Universitatea s-au crescut tineri, noi vrem să continuăm această tradiţie.” a mărturisit fotbalistul Abrudan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter